Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Kasım 2015, 15:25   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart KOSGEB'ten Nasıl Destek Alınır?



Yeni bir iş kurmayı düşünen ama yeterli sermayeyi oluşturmakta zorluk çeken kişiler için destek programları imdada yetişiyor. Kosgeb Girişimcilik Destek Programı çerçevesinde yürütülen Yeni Girişimci Desteği, geri ödemesiz oluşu nedeniyle en çok rağbet gören destekler arasında yer alıyor.
Kosgeb Girişimcilik Destek Programı Nedir?
Girişimcilerin, küçük ve orta ölçekli işletmelerin ve işletici kuruluşların desteklenmesi ve yaygınlaşması amacıyla faaliyet gösteren bir programdır.
Girişimci Desteği Başvuru Aşamaları
Girişimci desteğinden yararlanmak isteyen adaylarda, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi almış olmaları şartı aranır. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, Kosgeb’in düzenlediği ve çeşitli kuruluşlar ile ortaklaşa yürüttüğü temel girişimcilik derslerinin verildiği bir eğitimdir. Meslek odaları, üniversiteler, belediyeler gibi çeşitli kurum ve kuruluşların düzenlediği bu kurslarda, bir iş planı çerçevesinde başarılı bir işletmenin kurulması amaçlanmaktadır. 70 saat süren ücretsiz eğitim sonunda katılım sertifikası verilir ve katılımcılar kendi iş planlarını hazırlayıp sunma aşamasına geçer.
İşletme kurulduktan sonra, online olarak Kosgeb veri tabanına kayıt yapılır ve Kosgeb beyannamesi doldurulur. Kaydın tamamlanmasından sonra Yeni Girişimci Desteği başvurusu yapılır. Hazırlanan iş planı Kosgeb’e gönderildikten sonra, uygun bulunması durumunda destek süreci başlatılır.
Destek Oranları
Ruhsat çıkarılması, meslek odası üyelikleri gibi işletme kuruluş giderleri için 3.000TL- Geri ödemesiz
Makine, teçhizat, ofis eşyaları ve yazılımlar gibi kuruluş dönemi giderleri için 15.000 TL- Geri ödemesiz
Kira, elektrik, su, doğalgaz faturaları, çalışan maaşları gibi genel işletme giderleri desteği için 12.000 TL- Geri ödemesiz
Sabit yatırım giderleri için 70.000 TL – Teminat mektubuna karşılık geri ödemeli
Üst sınırlar olmak üzere destek verilmektedir. Destek oranı 1. ve 2. Bölge için %60, kadın ve engelli girişimciler için %70’tir. 3., 4., 5., ve 6. Bölgeler için destek oranı %70, kadın ve engelli girişimciler için %80’dir. Örneğin kuruluş giderleri 15.000 TL olan bir işletme 1. Bölgede yer alıyorsa %60 destek oranı ile en fazla 9.000 TL destekten yararlanabilir.
Kosgeb Girişimci Kredisinde ödemeler, işletmelerin harcamalarını yaptıktan sonra faturalarını ibraz etmeleri üzerine yapılır.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin geçerlilik süresi 2 yıldır. 2 yılın sonunda işletmesini kurmamış olan adaylar kredi başvurusunda bulunurken, tekrar eğitim sertifikası almak zorundadır.
  Alıntı Hızlı Cevap