Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Kasım 2015, 19:53   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Girişimcilik Nedir?



Girişimcilik yenilik getirme, asgari malzemeyi ve imkanı kullanarak insan ihtiyaçlarını karşılamaktır basitçe. Geniş bir tanım yapmak gerekirse; yaşanılan çevre içerisinde ortaya çıkan fırsatları sezme, o sezgilerden yola çıkarak projeler oluşturma, projeleri yaşama taşıma ve zenginlik üreterek insan yaşamını kolaylaştırma becerisine sahip olmaktır.
Girişimci ise; emek, teknoloji, sermaye ve doğal kaynaklar olarak sayılan üretim faktörlerini bir araya getirerek mal veya hizmet üreten bireydir.
Yenilik yapmak girişimciliğin olmazsa olmazıdır. Ancak bu süreçte girişimciyi maddi, manevi bazı riskler beklemektedir. Girişimci aynı zamanda bu riskleri göze alan kişidir. Ayrıca girişimci belirsizlik altında karar alabilen, kararlı ve azimli, güçlü sezgi sahibi, iyi gözlemci, hayal gücü yüksek, kaynaklara ulaşabilecek ilişkiler ağına sahip, çok yönlü düşünebilen, ikna gücüne sahip olan, bağımsız düşünebilen, esnek, yaratıcı, kendine güvenen kişidir. Bir yerdeki mevcut potansiyeli görür, oradaki ihtiyacı fark eder ve eldeki imkanlarla tüm üretim faktörlerini bir araya getirip girişimini oluşturur.
Gelişmekte olan ülkeler arasında olan ülkemizde girişimcilere çok ihtiyaç duyulmaktadır. Ülkemiz girişimciler için tam anlamıyla bir madendir. Ülkemizdeki girişimcilik faaliyetlerine sıradışı örnekler, Ne Alırsan 1 Milyoncular ve simit satıcılarıdır. Baktığımız zaman iki girişimcilik faaliyeti de basit bir fikirden ortaya çıkmış ve kısa sürede inanılmaz bir furya yaratmıştır. Ancak girişimciliği sadece "dükkan açmaktan" ibaret görmemek gerekir. Ticari ve sanayi hayatının neredeyse her noktasında girişimci olmak mümkün.
Girişimcilik dediğimiz zaman öyle ulaşılmaz, imkansız bir durum akla gelmemelidir. Her insan kendi çapında kendi girişimini yaratabilir. Örneğin sıcak yaz günleri pazarda su satan bir çocuk bile küçük bir girişimci sayılır. Çocuk pazara gelenlerin ve pazarcıların sıcaktan bunaldıklarını gözlemlemiştir ve pazarda suyun olmadığını fark etmiştir. Evinden camdan bir sürahi ile bir bardak temin etmiş ve hem insanların ihtiyaçlarını ucuz yoldan karşılamış hem kendi kazancını sağlamıştır.
Yani hepimiz potansiyel bir girişimciyiz. Korkmadan fikirlerimizi hayata geçirebilmemiz önemli olan. Unutmayalım ki inanmak başarmanın yarısıdır.
  Alıntı Hızlı Cevap