Gargara Forum » Genel Bölümler » Erkekçe » Sertleşme sorunu

Yeni Konu Aç Konuyu Cevapla

     
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24 Eylül 2018, 21:59   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Sertleşme sorunu




Sertleşme Sorunu, yeterli bir cinsel birleşmeyi gerçekleştirecek sertleşmenin olmaması ve/veya devamlılığının sağlanmasında sürekli bir yetersizlik durumu olarak tanımlanır. Sertleşme Sorunu sık rastlanılan bir rahatsızlıktır ve tedavi edilebilir niteliktedir. Cinsel işlev ve cinsel arzuda psikolojinin çok önemli bir yeri olsa da, Sertleşme Sorununun altında çoğunlukla fiziksel nedenler yatar. Bu konular doktorunuzla konuşulmalıdır. Sertleşme Sorunu ve empotans terimleri birbirleri yerine kullanılsa da, daha doğru bir terim olması nedeni ile Sertleşme Sorunu tercih edilir. Sertleşme Sorunu erkekleri nasıl etkiler?
Sertleşme Sorununun derecesi hafif ve ağır (işlevin tam kaybı) arasında değişir. Sertleşme Sorunu olan kişiler, özgüven kaybı, performans gerginliği, depresif ruh hali, stres, suçluluk duygusu ve ilişki çatışmaları yaşayabilir. Bazen bu durumlar sorunu daha da şiddetlendirebilir.
Sertleşme Sorunu eşlerin her ikisini de etkileyebilir.
Sertleşme Sorunu ilişkilere zarar verebilir. Sertleşme Sorunu kişinin kendisini, eşini, eşiyle olan ilişkilerini etkileyebilir.
Doktorunuz ile görüşünüz
Sertleşme Sorununun tam olarak saptanması ve tedavisi için muayene olunması ve tıbbi/cinsel hikayenin alınması gereklidir. Sizin için en uygun test ve tedavilerin neler olacağı konusunda doktorunuzla görüşün. Bir ilaç tedavisine başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışın. Doktorunuz en iyi tıbbi bilgiye sahip kişidir.
Sertleşme Sorunu nedir?
“Dünya Sağlık Örgütü, Sertleşme Sorununun tanımlanmasında aşağıdaki şekilde yardımcı olmuştur. Yeterli cinsel performans için penis sertleşmesinin sağlanması ve/veya devamlılığı ile ilgili sürekli veya tekrarlayıcı bir yetersizlik durumudur” Sertleşme Sorunu sık görülen bir durumdur. İlerleyici olabilir ve sıklıkla tedavi edilebilir niteliktedir.
Konu ile ilgili bazı gerçekler:
· Sertleşme Sorunu dünyada yaklaşık 152 milyon erkeği ilgilendirmektedir.
· 40-70 yaş arasındaki erkeklerin %50?sinden fazlasında değişik şiddette Sertleşme Sorunu bulunmaktadır.
· Her yıl yaklaşık 900.000 yeni olgu eklenmektedir.
· Sertleşme Sorunu teşhisi konulmamış ve tedavi almamış hastalar söz konusudur.
Cinsel uyarıya rağmen sertleşmenin sağlanamaması ve/veya sertleşmenin boşalmadan once bitmesi Sertleşme Sorununnun belirtileri olabilir. Özellikle aşırı yorgunluk, stress veya aşırı alkol alımı sonrasında bir kez veya ender olarak Sertleşme Sorunu yaşanır ise de sorunun devam etmesi doktor konsültasyonunu gerektirebilir. Uzmanlar Sertleşme Sorununun tanısının konulması için sorunların tekrarlayıcı ve belirli sıklıkla olması gerektiğini belirtmektedir.
Sertleşmede ve devamlılığının sağlanmasında sorunlar yaşıyorsanız, doktorunuza başvurunuz. Doktorunuz durumunuzu değerlendirecek ve tedavi seçenekleriniz ile ilgili tavsiyelerde bulunulacaktır.
“Kendinizi Değerlendirin” Testi
Kendinizi test ediniz? Sonra sonuçlarınızı doktorunuzla görüşünüz
Doktorunuzla Sertleşme Sorunu hakkında karşılıklı bir görüşme yapmanın yerini hiçbirşey dolduramaz. ?Kendinizi Değerlendirin Testi? karşılıklı görüşmeyi başlatacak noktaların belirlenmesine yardımcı olacaktır. Test sonuçları, doktorunuza neler yaşamakta olduğunuzu ve neler hissettiğinizi daha iyi anlaması konusunda fikir verecektir.
Bu test, bir muayene, tıbbi geçmiş bilgisinin aktarılması veya yaşamınızı etkileyen kültürel, eğitimsel ve ekonomik faktörlerin belirlenmesinin yerine geçemez.
Sertleşme Sorunu Etkilenme Ölçütü *
Cevabınıza en uygun düşen sayıyı kaydediniz.
Yaşantınızın geri kalan bölümünde sertleşme probleminizin bu hali ile sürmesi durumunda, ne hissederdiniz?
Hiç memnun kalmazdım ? 1
Memnun kalmazdım ? 2
Memnuniyet ve memnuniyetsizlik arasında ? 3
Memnun kalırdım ? 4
Çok memnun kalırdım ? 5
Cevabınız: _______
Sertleşme Sorunu Yoğunluk Ölçütü *
Her sorunun birkaç cevabı olabilir. Durumunuzu en iyi açıklayan sayıyı kaydediniz Daha sonra toplam skora ekleyiniz .
Her soru için sadece tek bir cevap seçmelisiniz .
Asla ? 1
Ender (yarısından daha az) ? 2
Bazen evet bazen hayır (yarı yarıya) ? 3
Genellikle (yarısından daha çok) ? 4
Hemen hemen her zaman ya da her zaman ? 5
1. Cinsel ilişki sırasında sertleşmeyi ne kadar sıklıkla sağlayabiliyorsunuz?
Cevabınız: _______
2. Cinsel uyarı ile sertleşme olduğunda ereksiyonlarınız partnerinizle birleşebilmek (içinde kalabilmek) için hangi sıklıkla yeteri kadar sert olabiliyor?
Cevabınız: _______
3. Cinsel ilişki girişimlerinizde hangi sıklıkla partnerinizle birleşebiliyorsunuz ( içinde kalabiliyorsunuz )?
Cevabınız: _______
4. Cinsel ilişki sırasında, partnerinizin içindeyken ereksiyonlarınızı (sertleşmeyi) hangi sıklıkla sürdürebiliyorsunuz?
Cevabınız: _______
Bir sonraki soruyu cevaplarken aşağıdaki ölçütleri kullanınız.
Oldukça zor ? 1
Çok zor ? 2
Zor ? 3
Hafif zor ? 4
Zorlanmadan ? 5
5. Cinsel ilişki sırasında, ilişkinin sonuna kadar sertleşmeyi nasıl sürdürüyorsunuz?
Cevabınız: _______
Skorlama için açıklama:
Herbirine 1-5 arasında skor ekleyiniz ( toplam en fazla skor = 25).
Sertleşme Sorunu ( ED ) Şiddeti Sınıflaması:
Toplam skor 5-10 ise (ağır); 11-15 ise (orta); 16-20 ise (hafif); 21-25 ise (normal). 5 skora ait tüm değerler toplanır ve bozukluğun derecesi olarak kullanılır.
Not: Bu sorular cinsel olarak aktif ve son 3 ay içinde cinsel deneyim yaşamış kişiler tarafından cevaplanmalıdır. Cinsel olarak aktif olmayan kişiler için, sorular 3 aydan daha önceki dönemlerdeki aktif cinsel deneyimlere dayandırılarak cevaplandırılabilir.
* Kaynak: 1.Uluslararası Sertleşme Sorunu Görüş Toplantısı ? 1-3 Temmuz, 1999, Paris
Nedenler ve Koşullar
Sertleşme Sorununa neler yol açar?
Uzmanlar Sertleşme Sorunu bulunanlarda sorunun % 80?e varan oranlarda fiziksel (organik) durumlara, geri kalan % 20?sinde ise psikolojik faktörlere bağlı geliştiğini belirtmektedirler. Birçok vakada her iki etken birlikte sorumludur. Aşağıda Sertleşme Sorunu ile ilgili risk faktörleri ve nedenleri yer almaktadır.
Sertleşme Sorunu Risk Faktörleri/Nedenleri
Fiziksel Nedenler
Damar Hastalıkları: Damar sertliği (ateroskleroz), kalp hastalığı, felç, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol gibi durumların hepsi penis ve çevresindeki kan akımını etkiler. Sertleşme Sorununun en sık nedeni damar hastalıklarıdır.
Diyabet: Bu kronik hastalık sinir hasarına ( nöropati ) ve penisi besleyen damarların zarar görmesine neden olur. Diyabetli erkeklerin üçte ikisinde Sertleşme Sorunu gelişir.
Sinir Hastalıkları : Omurilik hasarı, multipl skleroz, diyabet veya alkolizme bağlı sinir dejenerasyonunu içeren nörolojik bozukluklar sertleşme sorununa yol açabilir.
Hormonal Sorunlar Erkeklik hormonu olan testosteronun azlığı Sertleşme Sorunu ile sonuçlanabilir.
Cerrahi Girişimler: Kalın barsak, rektum veya prostat kanseri cerrahisi ve hatta kalça bölgesine uygulanan radyasyon tedavisi sinirlere ve damarlara Sertleşme Sorunu oluşturacak şekilde zarar verebilir.
Travma:
· Omurilik zedelenmeleri
· Kalça kırıkları
Kronik Tıbbi Durumlar : Eğer kronik bir hastalığınız söz konusu ise, durumun cinsel sağlığınızı etkileyip etkilemeyeceğini doktorunuza sorunuz.
İlaçların Yan Etkileri: Sertleşme Sorunu tedavisinde kullanılan ve yan etki potansiyeli olan reçeteli ve reçetesiz ilaçlara ait uzun bir liste söz konusudur. Sertleşme Sorununun tedavisi amacı ile bir ilacı ilk kez kullandığınızda, yan etkilerini, olası alternatifleri ve yan etki çözümlerini doktorunuz ile görüşünüz.
Yaşam tarzı Faktörleri
Alkol: Yüksek miktarlarda alkol alımı güçlü bir sertleşme elde etmenize engel olabilir. Uzun vadede aşırı alkol kullanımı sinir ve karaciğer hasarına ve hormonal dengesizliğe yol açabilir.
Sedanter Yaşam Tarzı: Hareketsiz yaşam sertleşme sorununa yol açabilir.
Sigara: Yapılan bir klinik çalışmanın sonuçları, sigara içmeyenlere göre sigara içenlerde ED olasılığının daha yüksek olduğu yönündedir.
Psikolojik Faktörler
Bu nedenler tek başına olabildikleri gibi bir veya birkaç fiziksel nedenle birlikte olabilir.
Performans Gerginliği: Kişi cinsel performansı konusunda gerginlik duymaya başlarsa, sertleşmesi etkilenebilir.
Stres: Cinsel performansı etkileyebilir.
Depresyon: Sertleşme Sorunu olan bir kişide depresyon görülebilir veya depresyonlu bir kişide Sertleşme Sorunu ortaya çıkabilir.
İlişki Sorunları: Eş ile yaşanan gerginlikler, gerek cinsellikle ilgili gerekse maddi konular, aile ile ilgili sorunlar cinsel işlevi olumsuz yönde etkileyebilir.
Tedavi Seçenekleri
İlaçları Kullanmadan Önce
Sertleşme Sorunu tedavisine ilaç ya da başka yöntemlerle başlamadan önce doktorunuz yaşam tarzınızda değişiklikler yapmanız konusunda önerilerde bulunabilir. Bunlar:
· Egzersiz
· Kan yağlarını düşürücü diyet
· Sigaranın bırakılması
· Alkol kullanımının azaltılması
· Stres ve yorgunluğun azaltılması olabilir.
Testosteron eksikliği gibi Sertleşme Sorununa neden olup, takviyesi ile durumun ortadan kaldırılması mümkün olabilen, ya da yan etki olarak Sertleşme Sorunu yaratan ilaçlarla ilgili konuları doktorunuza danışınız.
Sertleşme Sorununun Tedavi Kararı
Sertleşme Sorununun tedavi seçimi sizin ve cinselliği paylaştığınız kişinin tercihlerine dayanan bir karardır. Her tedavi seçeneği hakkında mümkün olguğunca bilgi toplayınız. Aşağıda karar vermenize yardımcı olabilmek için düşünülecek sorular yer almaktadır.
Tedavi ne kadar etkili ve güvenilirdir?
Partnerim bu tedaviyi nasıl karşılıyor?
Tedavinin uygulanması kolay ve rahat mı?
Yaşam tarzım ile uyumlu mu?
Tedavi Seçenekleri
Ağızdan Alınan Tedaviler: Bunlar, Sertleşme Sorununun şimdiki ve gelecekteki tedavisinde göreceli olarak yeni ilaçlardır.
Cinsel Danışmanlık/Cinsellik Eğitimi: Konu ile ilgili eğitim almış danışmanlardan/psikologlardan cinsellikle ilgili durumu saptama, anlama konularında yardım alabilirsiniz.
Penise Enjeksiyon Tedavisi: Cinsel ilişkiden kısa bir süre önce, peniste kanlanmayı artırmaya yarayan bir injeksiyon penise uygulanarak sertleşme sağlanır.
İntraüretral Tedavi: Penise yerleştirilen ve kan akımını artıran ilaç parçacıkları ile gerçekleştirilir.
Vakum Tedavisi : Penisin alt kısmına bir halka takılarak penisin kan ile dolmasını sağlayan bir yöntemdir.
Penise Implant Takılması: Diğer tedavi seçeneklerinden yararlanamayan kişiler için uygun bir seçenektir. Bu tedavi yönteminde bir cihaz (çubuk), cerrahi olarak penise yerleştirilir. Cinsel ilişki arzulandığında şişirilerek kullanılır.
  Alıntı Hızlı Cevap
Yeni Konu Aç Konuyu Cevapla

Bookmarks



Forum Günün Sözü
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
seks hikayeleri seks filmi izle sincan escort kızılay escort rus escort etlik escort izmir escort izmir escort izmir escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno gaziantep escort bayan gaziantep escort seks hikayeleri gaziantep escort Canlı bahis siteleri escort escort escort travestileri travestileri Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com etlik escort etimesgut escort istanbul Escort istanbul Escort Acıbadem Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Maltepe Escort antalya rus escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan hurilerim.com Escort escort istanbul escort beylikdüzü escort ankara escort