Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Eylül 2018, 20:16   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Erkek Neden Konuşmaz?

Arkadaşlarınızla bir restorana gidiyorsunuz ve herhangi bir masaya oturuyorsunuz. Karşı masanızda bir çift oturmuş yemek yiyorlar.
Aralarında öyle bir sohbet var ki, erkek sürekli bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Kadın sigarasını çıkarıyor ve erkek bir hışımla kadının sigarasını yakıyor. Sürekli kadınla ilgilenen bu erkeği gördüğünüzde sizde şaşırıyor hatta imreniyorsunuz. Kadın garsondan bir şey istiyor gibi oluyor ve bizim atıl kurt bir anda davranıp garsonu masaya getirtip kadınının isteğinin yerine getirilmesini istiyor.
Şimdi size soruyorum : Sizce bu çift evli mi yoksa flört eden iki sevgili mi?






Bütün erkekler evlenmeden önceki dönemlerde çenesi yerlerde gezer. Her şeyi konuşmak için can atar birikmiş yoğunluğu bitirmek ister gibi bir boşalım yaşarlar. Öyle ki hem konuşmak hem de sevgilisini dinleme istekleri oldukça fazladır.
Çoğu evli kadın bu süreç için;- istediklerini elde edene kadar hep bunu yapıyorlar, istekleri olunca dut yemiş bülbül oluyor diye düşünüyor.
Ne yani erkeklerin susmalarını nedeni gerçekten evlenmek mi? Neden tüm kadınların tek inancı bu gerçek acaba ?
Nasıl bir psikolojiye giriyor erkek, eski konuşkan adamdan bir eser kalmıyor?
Bir zamanlar kadınıyla her şeyi yapmaya her şeyi konuşmaya hevesli adamın sus pus hale gelmesinde ki neden bir ömür boyu yatağını doldurma garantisi mi gerçekten ?
Galiba kadınların kabul etmesi gereken gerçekler var, biraz bunların üzerine gitmemiz gerekiyor bence .
Kadınlar evlendikten sonra kocalarını nasıl sustururlar ?
1. Genelde kadınlar kocalarının anlattıklarına hemen karşı çıkma eğilimindedirler. Daha lafını bitirmeden ağzına tıkmak gibi bir şeyden söz ediyorum. Eşinin söylediklerine hemen karşı çıkan kadınların sonu, az konuşan bir koca ile ömür geçirmek oluyor.
2. Kadınlar akıl vermeyi severler: Genelde bazı kadınlar hatta çoğu kocasına çocuğuna konuşur gibi konuşurlar. Onların akıl hocaları olmayı isterler.; -bak hayatım aslında böyle yapmalıydın. Sen insanları tanımazsın ?..hayatım sana söylüyorum?..bak hiç dinliyor mu ?…..heyyyy?
3. Adam eve birkaç alışveriş paketiyle geldiğinde : – Ne şimdi bunlar, abartmışsın hayatım ya. Senden de bir şey isteyince dibini kazıyorsun. Ben sana on kere söyledim alışverişi yapma ver parayı ben alayım. Ama dileyen kim..Canım sana söylüyorum?.Hey nerdesin?..offf ya zaten evde vardı bunlardan?.








Yukarıda kadınların kocalarına gösterdikleri birkaç tutumdan bahsetmeye çalıştım. Bu kadının kocası genelde az konuşur.
Olayın nedenlerinden bir diğerini incelersek :
Kadınlar genelde her şeylerini, sıkıntılarını, sevinçlerini, endişelerini başka birileriyle konuşmayı isterler. Bu bazen komşu, arkadaş, dost, anne, kardeş olabilirken erkekte bu durum çok farklı.
Erkekler sıkıntıya girdiklerinde genelde konuşmayı istemezler. Yaptıkları tipik tutumları, içe kapanmak olur. İçe kapandıkları dönemde sessizleşirler. Bu sessizlik dönemlerini maç izleyerek, gazete okuyarak geçirirler. Ama kadın durmaz ve bu tutumları genelde kendisine yapılan bir tavır olarak algılayıp erkeğin üstüne gider.
Genç erkek çocukları olan anneler bilirler, çocukları sorunlar yaşadıklarında içlerine kapanır ve süreçlerini paylaşmak istemezler. Anneleri üstlerine gittiğinde ise bundan rahatsız olurlar. Çoğu zaman anneleri çocuğunu yalnız bırakıp sakinleşmesini bekler.
Kocalarda da aynı durum sözkonusu iken kadınlar bu yaklaşımı gösteremez tam tersine kendilerine yapılmış bir tavır olarak algılayıp, daha çok kendilerinden uzaklaştırırlar.
– Hoş geldin Mahmut
– Hoş bulduk
– Ne bu surat ne oldu
– Bişey yok, yemek hazır mı? Açım
– Anlatsana, ödemelerle ilgili mi
– Yok bişey dedim ya, ne yemeği yaptın ?
– Ya anlatsana yoksa annenlerle mi tartıştın ?
– Çocuklar nerde, uyudular mı?
– Ya bak yine aynı şeyleri yapıyorsun, susuyorsun.
– Ben senin karınım bana anlatmayacaksın da kime anlatacaksın ?
– Uykum var ben uyuyorum
– Mahmut, Mahmut, Mahmut
– Adımı mı ezberliyorsun, iyi geceler
– Ispanak yapmıştım.
Aşkım Kapışmak
İlişki Danışmanı
  Alıntı Hızlı Cevap