Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Kasım 2015, 21:36   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Vişne Yemeklerde Nasıl Kullanılır?



Görüntüsü kiraza benzeyen vişne tadının mayhoş olması ile kirazdan ayrılır. Kiraza göre içerisindeki şeker miktarı daha az olduğu için ekşi tattadır. Bu yüzden genelde kiraz gibi yenilerek tüketilmez. Bu meyve daha çok komposto, reçel, şurup, marmelat ve meyve suyu şeklinde tüketilir. Pasta gibi tatlılarda süs amaçlı da kullanılabilir. Sapları ayıklanarak bol suyla yıkanan vişneler her mevsim kullanmak için ideal bir meyvedir ve buzdolabı poşetlerine koyularak buzlukta saklanabilir.
Vişne Yemeklerde Nasıl Kullanılır?
Pasta ve Tatlılarda Vişne Kullanımı:
Vişnenin en çok kullanıldığı alanlardan biridir. Özellikle sade ve kremalı pastalarda kullanılır. Kek, browni, muffin ve tartlara lezzet katar. Krema ve jellerle süs amaçlı kullanımı mümkündür. Vişne ekşi ve mayhoş tadıyla dondurmada tercih edilen bir meyvedir. Yoğun tadıyla puding ve muhallebilerde de kullanılır. Nefis tadıyla vazgeçilmez meyveler arasındadır.
Soslarda Vişne Kullanımı:
Vişnenin çekirdekleri ayıklanarak püre haline getirilir. Tadı mayhoş ve ekşi olduğu için şeker ilavesiyle sıkça kullanılan soslar arasında yer alır. Bazı et yemekleri, pilavlar vişne aroması ile tatlandırılarak farklı lezzetler elde edilir. Kurabiye ve keklerde süslemek için vişne marmeladı veya vişne reçeli kullanılır. Ayrıca kahvaltıların vazgeçilmez tatlarından biri de vişne reçelidir.
İçeceklerde Vişne Kullanımı:
Pek çok içeceğin yapımında kullanılan bir meyvedir. Özellikle yaz aylarında soğuk olarak tercih edilen vişne kompostosu tam bir kurtarıcıdır. Son yıllarda limonla birlikte kokteyl olarak da tüketilir.
Dondurulmuş Vişne Kullanımı:
Dondurulmuş vişneyi kullanmak için öncelikle buzunun çözülmesi beklenmelidir. Komposto ve pastalarda kullanılabilir. Dondurulmuş vişne süsleme amaçlı pastalara eklenebilir. Meyveli pasta yapımında dondurulmuş vişne tercih edilebilir. Vişnenin buzu çözüldükten sonra kaynatarak özel sos hazırlanıp buzdolabında dinlendirerek pastalarda kullanılabilir. Kırmızı renkte bir meyve olduğu için özel günlerde kalp şekli vererek romantik pastalar da hazırlanabilir. Dondurmaları servis ederken donmuş vişne ile süslenebilir.
  Alıntı Hızlı Cevap