Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Ekim 2015, 21:22   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Pirzola Nasıl Baharatlanır?




Kırmızı et tutkunlarının vazgeçemedikleri lezzetlerin başında gelen pirzola, hangi şekilde yenirse yensin lezzeti bir başkadır. Buna rağmen önemli püf noktalarını dikkate alarak yapılan soslamanın ardından pişirilerek mükemmel bir tada kavuşturulabilir.
Etin taze olmasına dikkat edilmelidir. Yeni kesilmiş bir hayvanın etinin en az 20 gün bekletilmesi gerekir. 20 gün bekletilen et pişirilecek kıvama gelir.
Pirzolayı daha lezzetli hale getirmek adına yapılacak sos için gereken malzemeler oldukça basittir. Zeytinyağı, salça, süt ve tuzun yanında kimyon, kekik ve nane gibi baharatlar sosu hazırlamak için yeterlidir.
Pirzolalarımızı, bir kaba alıp zeytinyağı, salça, süt ve baharatlardan oluşan karşımı etimize iyice yedirmeliyiz. Zeytinyağı ve süt etin iyice yumuşamasını ve piştikten sonra ağızda eşsiz bir lezzet bırakmasını sağlar. İkisini bir arada kullanmak yerine önce etlerimizi güzelce zeytinyağıyla marine edip bir süre beklettikten sonra soslamaya diğer malzemelerle devam edilebilir. Bu yapmış olduğumuz karışımla pirzolamızı buluşturduktan sonra derin bir kap içerisinde bekletmeliyiz. Zaten, et bu sosu içine aldıktan sonra pişirme sırasında hem görüntü hem de kokusuyla bizlere eşsiz bir lezzet verecektir.
Sosumuzu güzelce etimize yedirdikten sonra onu içine çekip iyice yumuşaması için kabın içerisinde bekletmek için ideal süre 24 saattir. Eğer o kadar vaktimiz yoksa 3 saat gibi bir süre de olabilir ama sos et çiğken ne kadar fazla durursa etteki sinirler o kadar azalır ve sinirlerin gittiği yumuşak etten aldığımız lezzet artar. Sosun eti nasıl yumuşatacağını merak edenler olabilir. Sosun içinde kullandığımız salça, zeytinyağı ve süt içinde kuvvetli asit bulundururlar ve yumuşama işlemine büyük katkı sağlarlar.

  Alıntı Hızlı Cevap