Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Ekim 2015, 22:36   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Yemek Tabağı Nasıl Süslenir?




Yemek yapmak kadar yapılan yemeğin sunumu da bir ustalık ve ince bir zevk ister. Pişirdiğiniz enfes lezetteki bir yemeği kaşık ya da kepçeyle tabağa koymakla ona sevginizi katıp tabaktaki görselliği ön plana çıkarmak farklı şeylerdir ve her ne kadar yemek yemek bir karın doyurma işi olsa da herkesin tercihi içlerini okşayan tabağa uzanmak olacaktır.
Peki tabak süsleme işi nasıl yapılır?
Tabak süslerken sıkça kullanılan malzeme şüphesiz ki yeşilliklerdir. Nane, reyhan, maydonoz, kereviz yaprağı, dereotu gibi yeşillikleren büyük yardımcınızdır. Bu malzemeler sayesinde tabağa renk vermekle birlikte yemeğe aroma da vermiş olursunuz. Ancak sunumun başarıya ulaşması için bu saydığımız yeşilliklerin tümünün diri olması gerekir. Taze olmayan yeşillikler tabakta yeteri kadar cazip durmayacak ve yaratması gereken etkiyi yaratmayacaktır.
Yeşilliklerin dışında limon tabak süslemede büyük yardımcıdır. Tatlı rengi ile göz doldurur. Ayrıca birçok farklı şekilde kesme şansınız olduğundan türlü motifler çıkarabilirsiniz. Süsleme işleminden limonun tümünden faydalanabilir ya da sadece kabuğunu kullanabilirsiniz. Kabuğunu soyarak gül, tomurcuk gibi motifler oluşturmanız mümkün.
Salatalık, tabak süslemede kullanabileceğiniz malzemeler arasında yer alır. Rengi ile o da sık tercih edilenler listesindedir.
Eğer tatlı tabağı süslüyorsanız çikolata parçaları, çikolata sosu, hindistan cevizi, dövülmüş antep fıstığı sizin için ideal malzemelerdir. Bunlara ek olarak sevimli görüntüsüyle beyaz ya da siyah fark etmez her renkte tatlıya yakışan meyve çilek, tabak süslemede sıkça kullanılır.
Meyve tabağı süslerken tabaklara farklı bir hava vermek için karpuz kabuklarını kullanmak oldukça yaygındır. Hem çok değişik hem de çok etkileyici bir görüntü için mutlaka karpuz kabuğu kullanmalısınız. Karpuz kabuğu kullanırken küçük parçalardan yararlanmaya çalışın. Fazla büyük parçalar meyve tabakları için hoş olmaz.

  Alıntı Hızlı Cevap