Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Ekim 2015, 22:26   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Tava Nasıl Alevlendirilir?




Tava alevlendirme işlemine mutfak sanatlarında ''flambe'' adı verilir. Genellikle konyak gibi alkollü içkilerin tavada alevlendirilmesiyle yapılan işlem, farklı yemek türlerine göre farklı alkollerle de hazırlanabilir.
Tava nasıl alevlendirilir?
Flambeler kullanılacak malzemeye göre; kırmızı et, kümes hayvanları, deniz ürünleri, tatlı ve meyveler olmak üzere dört şekilde hazırlanabilir. Flambe yapımında her yemeğe özgü bir alkol olmamakla birlikte, yemeğin tadını bastırmayacak, yüksek alkolü ve ağır aroma içermeyen içkiler tercih edilir.
Flambe hazırlarken kullan başlıca alkolü içkiler:
  • Shery
  • Beyaz vermut
  • Konyak ve kanyaklar
  • Rom
  • Viski
  • Kırmızı, beyaz şaraplar
  • Meyveler ve tatlılar için yüksek alkollü hafif meyve likörleri
Uygulama:
  1. Kullanılacak alkolü hiçbir şekilde şişeden direkt olarak tavanın içerisine dökmeyin. En iyi yöntem olarak alevlendirme işlemini alkolü bir kepçeye döküp, kibritle tutuşturduktan sonra tavaya ilave edin.
  2. Flambe yapacağınız yemeklerin sosunda çok fazla sıvı olmamasına dikkat etin. Çok fazla sıvı içerisinde alkol tamamen yanmaz ve yemeğin tadını bozar.
  3. Alkol ekledikten sonra tavayı hafifçe sallayıp, alkol alevinin tüm tavaya eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın.
  4. Flambe yapmak için en ideal tavalar bakır ve çelikten imal edilmiş, yuvarlak tavalardır. Alevlenmenin iyi bir şekilde yapılabilmesi için yüksek sıcaklık gerekir. Isı iletkenliği nedeniyle flambe için genellikle uzun saplı bakır tavalar tercih edilir. Çok derin tavalarda flambe işlemi yapılamaz. Bu nedenle yayvan, ateşi kolayca alabilecek tavaları tercih edin.

  Alıntı Hızlı Cevap