Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Ekim 2015, 22:14   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Kuşbaşı Nasıl Doğranır?



Et hem yemeklerin içine tat vermesi için konulabilen hem de kendisi başlı başına yemek olan ve protein açısından oldukça yüksek bir besin türüdür. Ancak eğer doğranmış olanları tercih etmiyorsanız kasaptan alınan etleri direkt olarak pişirmek mümkün değildir. Öncelikle doğranmalı ve yutulması kolay bir büyüklüğe getirilmelidir. Bu yazıda eti nasıl kuşbaşı formunda doğrayabileceğiniz ve bu konu hakkında size yararlı olabilecek bazı noktaları keşfedeceksiniz.
Kasaptan almış olduğunuz et eğer kemikli ise etlerini bu kemiklerden ayırmalısınız. Elinizde kemiksiz sadece et kaldıktan sonra kuşbaşı doğrama işlemine başlayabilirsiniz.
Doğramak için iyi kesen bir bıçak ve bankonuza zarar vermemesi için de bir kesme tahtasına ihtiyacınız var. Kemiklerinden ayrılmış olan eti kesme tahtasının üzerine koyun. Etinizi 1 yada 2 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin ancak et yumuşak dokulu olduğu için elbette ki bu şeritler nizami olamayacaktır. Buradaki amaç daha küçük parçalara ayırmak için etinizi hazırlamak. Şeritlerin kalınlığını kuşbaşınızı hangi büyüklükte istiyorsanız ona göre ayarlayabilirsiniz.
Daha sonra kesmiş olduğumuz şeritlerin bir tanesini alıp kesme tahtasına koyun. Bu dikdörtgen şeritlerden küçük küçük küpler kesin ve bütün şeritlere aynı işlemi uygulayın. Bu işlem patatesleri küp küp doğramak ile aynı mantığa sahip.
Burada önemli olan nokta kuşbaşılarınızın çok küçük veya çok ince olmamasıdır. Aksi halde etiniz pişirme sırasında suyunu salıp daha da küçüleceği için istediğiniz lezzette bir yemeği elde etmenize engel olacaktır.
  Alıntı Hızlı Cevap