Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Ekim 2015, 21:05   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Hindi Eti Nasıl Saklanır?




Potansiyel hastalık ve bozulma oranı, hindi eti doğru şekilde saklanmaz ise artar. Özellikle bozulmalar hindi etinde oldukça fazla karşılaşılan bir durumdur. Hindi, donmuş ya da taze olarak satın alınıp, pişme zamanına kadar uygun şekilde saklanabilir. Verimli şekilde saklanan hindi aynı zamanda ilk günkü taze tadını kaybetmeyecektir.
  • Hindi etini marketten satın aldığınız poşeti ya da ambalajı ile tutun. Paketleme işlemini yapan firmalar, hindi etinin havayla temasını en aza inerek, sağlıklı şekilde yapmaktadır. Orijinal paketi yırtıp yerine kendi poşet ya da ambalajınızı koymak, etin bakterilenmesini ve bozulma riskini arttırır. Bunun için en iyi yöntem, hindi etini buzdolabınızın alt ve üst gözlerinde mümkünse kendi paket, ambalajı ile saklamaktır.
  • Pişirilmeyen hindi etini dondurun. Kısa vadede kullanılmayacaksa, hindi etini dondurmak, etin kalite ve tazeliğini korumasını sağlar. Buzlukta saklanan hindi eti 1 yıla kadar güvenle saklanabilir ancak 3 4 aydan sonra lezzetini kaybetmeye başlar.
  • Dondurulmuş ürünü oda sıcaklığına bırakarak çözmeyin. Bu yöntem hindi etinin bakterilere karşı açık hale gelmesine yol açar. Bunun için en iyi yöntem, soğuk tuzlu suda bekletilmesi ya da kullanımdan birkaç gün önce buzdolabının alt kısmında çözülmeye bırakılmasıdır. Alternatif olarak, mikrodalga fırınların çözme programını kullanarak da buzlu hindi etini çözebilirsiniz.
  • Hindi etini buzdolabında tutun. Bütün, pişmemiş hindi buzdolabında 2 güne kadar tutulabilir. Eğer doğru paketlenmiş ise 5 güne kadar sorunsuzca saklanabilir ya da paket üzerindeki son kullanım tarihine kadar korunabilir. Paketi kapalı şekilde, buzdolabınızın en soğuk yerine yani dolabın arka taraflarına koyarak muhafaza edebilirsiniz.

  Alıntı Hızlı Cevap