Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Ekim 2015, 21:00   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Sosis Nasıl Saklanır?




Gıdaların saklanma sürecinde doğru yöntemlerin uygulanması, hem saklama süresini uzatır hem de bütçeye katkıda bulunur. Yanlış yöntemler sadece israfa yol açmakla kalmaz aynı zaman da sağlığınızı da tehdit edebilir.
Sosis ve diğer şarküteri ürünleri nasıl saklanır?
Gıdaların uygun olmayan koşullarda ve muhafaza sürelerinin üzerinde dolapta bekletilmesi, bakterilerin çoğalmasına neden olur. Et ve şarküteri gibi hayvansal gıdalarda bu risk çok daha fazladır.
Ambalajı açılmamış salam, sosis ve sucuk gibi ürünler; etiketinde belirtilen son kullanma tarihine kadar
Ambalajı açılmış ürünler ise buzdolabında 3-4 gün, derin dondurucuda ise 6 ay süreyle saklanabilir.
Bunlara dikkat edin:
  • Şarküteri ürünlerini açtıktan sonra hava geçirgenliğini önleyecek kaplar içerisinde saklayın. Ambalajı açılmış sosis; folyo ya da kapalı bir kaba alınmazsa, birkaç gün içerisinde kurumaya başlar ve lezzetini kaybeder.
  • Çok miktarda satın alınan ve uzun sürede tüketilmesi planlanan sosisleri dondurmadan önce porsiyonlara ayırın. Saklama süresini kontrol altında tutmak için ambalajın üzerine dondurma tarihinin not alın.
  • Dondurulup çözülen ürünleri, asla tekrar dondurmayın. Donma-çözülme sürecinde oluşan bakteriler sağlığınıza zarar verebilir, gıda zehirlenmesine yol açabilir.
  • Bütün gıdalar için en önemli husus, bozulduğundan şüphelendiğiniz gıdaların kullanılmadan hemen atılmasıdır. Bozuk gıdaları atarken açık olarak değil, kolayca açılamayacak şekilde paketleyerek çöpe atmaya dikkat edin.

  Alıntı Hızlı Cevap