Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ekim 2015, 20:56   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Salçanın Küflenmesi Nasıl Önlenir?



Hemen her yemekte kullanılan salçalar evlerden eksik olmamaktadır. Ancak salça kısa zamanda ilk günkü görünümünü kaybeder ve küflenir. Doğru teknikler uygulanırsa salça küflenmeden saklanabilir.
  • Salçayı steril edilmiş kavanoza aktarın. Mümkün olduğunca küçük kavanoz kullanılıp, kısa sürede tükenmesi sağlanır. Kavanozları steril hale getirmek için bulaşık makinesine koyup, deterjansız kaynar suda yıkatabilirsiniz.
  • Kavanozdan salça alınırken temiz kaşık kullanılmalıdır. Alınca aynı kaşığın tersiyle düzeltilmeli ve üzeri tamamen kaplana kadar zeytinyağı dökülmelidir. Böylece havayla teması kesilecek ve küflenmeyecektir.
  • Bir tencerede 1 kilo salçaya 1 su bardağı zeytinyağı koyulur. Çok kısık ateşte rengini bozmadan kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra altı kapatılır ve 1 yemek kaşığı turşuluk tuz ilave edilir. Soğuyunca steril edilmiş kavanozlara koyulup, buzdolabında saklanmalıdır. Bu işlem salçanın rengini koyulaştıracaktır.
  • Salça bir fırın tepsisine boşaltılır. Biraz zeytinyağı eklenerek karıştırılır. Düşük ısılı fırında karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca 1 kaşık kalın tuz atılır. Rengi koyulaşınca tamam demektir. Soğuyunca steril kavanozlara doldurulup, buzdolabında saklanabilir.
  • Salça sadece 1 yemek kaşığı kalın tuzla karıştırılıp, yeniden kavanoza koyulur.
  • Uzun süre kullanılmayacak salçalar için bir miktar katı yağ eritilerek salçanın üzeri örtülene kadar dökülür. Kapağı sıkıca kapatılarak saklanabilir.
  • Teneke kutuda alınan salçalar için kullanıldıktan sonra üzeri çay tabağı ile kapatılabilir. Hava almayacağı için bozulmayacaktır.
Not: Tuz ve yağ koyulan salça yemeklerde kullanıldığında, yemeğe eklenecek yağ ve tuz miktarı için tadına bakılmalıdır.
  Alıntı Hızlı Cevap