Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Ekim 2015, 20:18   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Enginar Nasıl Soyulur?



Enginar vücuda birçok faydası dokunan, özellikle karaciğer ve safra kesesinden alkol ve nikotin gibi maddeleri atma özelliği sebebiyle uzmanlar tarafından sık sık yenmesi tavsiye edilen bir sebze. Çeşitli şekillerde yemeği yapılan bu sebze, artık hazır soyulmuş şekilde satılabiliyor. Ancak, eğer enginarınızı da kendiniz temizlemek isterseniz, işte size bunun yolu ve püf noktaları...
Enginarı soymaya önce saplarını kesmekten başlayın. Uzun olan sapları, bir ya da iki santim kalacak şekilde iyice kısaltın. Daha sonra enginarın baş kısmından, enginarın üçte birlik kısmını keserek çıkarın. Bu işlem için keskin bir bıçak kullanmanızda fayda var. Çünkü yapraklar normal bıçaklar için biraz sert olabilir.
Bu işlemden sonra, enginarın kalan kısmında, dipteki sert yaprakları koparmaya başlayın. Bunu ellerinizle kolayca yapabilirsiniz. Sadece dıştaki sert yaprakların gittiğinden emin olun. Enginarda da biraz yaprak kalmalı. Bu yüzden daha iç taraftaki taze yaprakları bırakmalısınız.
Enginarın sapını da bir bıçak yardımıyla soyun. Böylelikle üzerindeki sert doku gitmiş olacaktır. Sapını yemeyi tercih etmezseniz, daha da kısaltabilirsiniz.
Daha sonra enginarın içindeki tüylü kısmı çıkartmalısınız. Bu işlem biraz uğraştırıcı olabilir. Çünkü enginarın bu kısmı ufak ufak birçok tüyden oluşur. Bu tüyleri bir kaşık kullanarak güzelce sıyırın. Sonrasında limonla enginarın her tarafını güzelce ovun. Bu enginarın kararmasını önleyecektir. Diğer enginarları temizlerken de, temizlediklerinizi limonlu suda bekletebilirsiniz.
  Alıntı Hızlı Cevap