Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ekim 2015, 20:42   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Elma Nasıl Saklanır?



Ülkemizde sık bir şekilde tüketilen elma meyvesini mevsimi dışında da tüketmek mümkündür. Bunun içinde kendi dönemi içerisinde tedarik edilen elmaların saklanması sonucunda gerçekleşir. Fakat elmanın uzun süre boyunca sağlıklı bir şekilde saklanması her koşulda sağlanmamaktadır. Bu yüzden doğru saklama için uygun koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir.
Elmanın doğru bir şekilde saklanması nasıl yapılır?
  • Öncelikle havalandırması güzel bir yer seçilmelidir. Ayrıca serin, karanlık ve uygun nem alabilen yer olması da önemlidir. Eğer saklanacak yerin nem problemi varsa bu yere içi su dolu kaplar koyarak da bu sorunu çözmek mümkündür.
  • Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da sağlıklı elmaların saklanmasıdır. Örneğin sapsız elmalar hızlı bir şekilde tüketilmelidir. Kurtlu ya da fazla olmuş elmalar ayıklanmalıdır.
  • Elmalar meyve rafları kullanılarak veya düz kutularda saklanmalıdır. Kutu kullanılacaksa kutular talaş veya oluklu kağıt kullanılarak kaplama yapılması önemlidir.
  • Elmalar saklanırken düzenli olarak kontrol edilip eğer çürüyen elma varsa bunlar ayıklanmalıdır. Çünkü elma kapalı tohumlu bir meyvedir ve kapalı tohumlu meyvelerde çürüme bulaşıcı olmaktadır.
  • Ayrıca çabuk kurumasını önlemek için elmalar üzerinde delikler bulunan polietilen torbalarla saklanabilmektedir. Polietilen torbaların en önemli özelliği etilen salgılanmasını aşağı seviyelere çekmektir. Böylelikle elmaları uzun süre saklamak mümkün olmaktadır.
  • Elmaların saklanmasında unutulmaması gereken diğer husus da başka meyvelerle birlikte saklanmamasıdır.
  Alıntı Hızlı Cevap