Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ekim 2015, 20:36   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Et Suyu Nasıl Saklanır?



Yemeklere ve soslara lezzet vermek için hazırladığınız et sularını, daha sonra kullanmak için uzun süreli saklayabilirsiniz.
Et suyunun raf ömrünü uzatmak ve güvenle kullanmak için, işte ipuçları!
  • Bakteriler yiyeceklerin bozulmasında önemli rol oynar. Et suyunu saklamadan önce, kullanacağınız süzgeç, kavanoz gibi araçları birkaç dakika boyunca kaynar su ile steril hale getirin.
  • Et suyunun içerisindeki sebzeler, suyun kısa süre içerisinde bozulmasına neden olur. Bu durumu önlemek için, et suyunu süzerek, içerisindeki besinleri, et, kemik gibi sert parçaları ayırın.
  • Sığ kaplar donma için geniş bir yüzey sağlar ve ince bir tabaka halinde yayılan yağın alınması zorlaşır. Uzun, dar bir kavanoz yağ tabakasını kaldırmak için en iyi çözümlerden biridir. Kaynar su ile steril hale getirdiğiniz cam kavanozun içerisine, süzülmüş et suyunu doldurun ve ağzını sıkıca kapatın. Ertesi gün, tüm yağ kavanozun üzerinde birikir ve kolayca alınabilir hale gelir.
  • Yağı alınmış et suyunun ne kadar süre ile saklanabileceği, içerisindeki su, tuz ve tarifte kullanılan malzemelere göre farklılık gösterir. Uzun süreli saklama çözümü için en ideal yöntem et suyunu dondurmaktır. Yağı alınmış et suyunu, porsiyonlara ayrılmış kaplara bölebilir ya da buz kalıplarına dökebilirsiniz.
  • Et suları, et kadar besleyici öğelere ve proteine sahip olmasa da fasulye gibi bitkisel protein kaynaklarını destekleyerek, besleyici ve lezzetli öğünler hazırlamanıza yardımcı olabilir.
  Alıntı Hızlı Cevap