Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Ekim 2015, 20:37   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Tavuk Nasıl Temizlenir?



Belli bir kalıtsal özelliği olmamasına rağmen köy tavuklarına günümüzde farklı bakılır. Çünkü her şeyin doğalı tüketilmektedir. Bundan dolayı çiftliklerde yetişen tavukların yerini günümüzde köy tavukları almıştır. Köylerde serbest şekilde dolaşıp doğal yemlerle beslenen tavuklar, suni yollarla üretilen tavuklara göre de daha lezzetli olduğu söylenmektedir. Peki köyden doğal yollarla elde ettiğiniz tavukları nasıl temizlersiniz, yenecek kıvama nasıl getirirsiniz?
Köy tavuğu temizlemenin zor olduğu düşünülse de aslında pek zor değildir. Sırasıyla köy tavuğunun nasıl temizleneceğinden bahsetmek gerekirse ilk olarak tüylerini yolmanız gerekmektedir. Tüylerini yolmak için sıcak suya batırmanız ve tek tek çekmeniz gerekmekte. Biraz uzun sürse de en sonunda tüylerinin bitmiş olduğunu göreceksiniz. Bu işleme paklama işlemi de denmektedir.
Tüyleri yolunan tavuğu sonrasında içinin temizleme işlemi vardır. İçinden yürek, ciğer ve taşlık kısmını almanız gerekir. İçini temizlerken tavuğun kuyruk kısmından göğüs kısmına kadar olan noktayı kesersiniz. Burada tavuğun öd denen kısmını patlatmamaya dikkat edin. Ete sinerse acılık verir. D vitamini bakımından zengin olan tavuk ciğerini de kullanabilmeniz için içini temizlerken dikkat etmelisiniz. İçini çıkardıktan sonra da bol su ile iyice her yerini yıkayın ki iyice temizlensin.
İçi de temizlenen tavuğun son işlemi ette kalan ince tüyleri temizlemektir. Bunu yapabilmek için de yanan bir ateş gerekir. Bundan dolayı ocağı bu işlem için kullanmalısınız. Ocakta tavuğun genellikle bacak ve kanat bölgelerinde olan tüylerini ateşin üstünde tutarak temizleyebilirsiniz. Burada da dikkat etmeniz gereken yer etip yakıp zarar vermemek. Bütün bunları yaptıktan sonra tavuk temizlenir. Dilerseniz parçalayarak dilerseniz bütün olarak pişirebilirsiniz.
  Alıntı Hızlı Cevap