Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Ekim 2015, 21:16   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Ünlü Fransız Yemekleri



Yaşam tarzları ve kıyafetleri ile olduğu kadar, kendilerine özgü lezzetleri ile de dikkat çeken Fransızların en ünlü yemeklerini bir araya getirdik.
Soupe à l'oignon
Soupe à l'oignon, soğan ve et suyundan yapılan, genellikle üzerinde peynir ile servis edilen geleneksel bir Fransız çorbası. Orijinali Roma dönemine dayanıldığı tahmin edilen bu geleneksel çorbanın güncel halini alması ise 18. Yüzyıl’a dayanıyor. Dikkate şayan bir lezzete sahip olan çorbanın asıl sırrı ise soğanların hazırlanışında gizli.
Boeuf bourguignon
Boeuf bourguignon, geleneksel bir Fransız et yemeği. Kırmızı şarap ve et suyu ile kısık ateşte pişirilen et; sarımsak, soğan, taze bitkiler ve mantarlar ile lezzetlendiriliyor.
Flamiche
Flamanca dilinde kek anlamına gelen Flamiche, Kuzey Fransa’ya özgü bir tatlı çeşidi. Peynir ve sebzelerle bir araya gelen tart hamuru, Fransa’nın ünlü lezzetlerinden biri. Üstelik Flamiche tatlısının malzemeleri, tart hamuru olmadan nefis bir pizzanın yapılışında da kullanılıyorlar.
Confit de canard
Confit de canard, kendi yağında pişirilen, ördek bacağından yapılan bir et yemeği. Bu yemeğin hazırlanma süresi, 36 saate kadar çıkabiliyor. Tuz, sarımsak, kekik ile hazırlanan aromanın kıvamını alması için bir günden fazla bekletiliyor. Genellikle kızartılmış ya da ızgara olarak tercih edilen bu leziz yemek, kızarmış patates ve sarımsak ile servis ediliyor.
Salade nicoise
Salade nicoise; marullar, taze domatesler, haşlanmış yumurtalar, konserve ton balığı, Nicoise Cailletier yağları ve ançüezlerden yapılan Fransızların karakteristik salatası. Hoş bir Fransız öğle yemeğine başlamak için muhteşem bir yol.
Ratatouille
Ratatouille, bir tabak yemeğin, etin yanında aperatif olarak servis edilebilir ya da omlet, krep gibi yiyecekler ile birlikte sunulabilir. Genellikle, düz bir tavanın içinde, az bir miktar yağla yüksek ateşte pişirilir. İçindeki malzemeler: domates, sarımsak, soğan, kabak, patlıcan, havuç, kırmızıbiber, fesleğen, kekik otu, kekik ve diğer yeşil otlar.
Tarte tatin
Fransızlar, bu elmalı tartın 1898’de Stephanie Tatin’in yaptığı bir hata sonucu ortaya çıktığını söylüyorlar. Stephanie, geleneksel bir tart yapmak için uğraşırken birden elmaları şeker ve yağın içine düşürüyor. Acele ile tatlıyı kurtarmaya çalışırken, yanan meyvelerin üst kısmına hamur koyuyor. Ve sonra onları tencereye yerleştiriyor. Böylelikle tart tamamlanmış ve Fransızların ünlü elmalı tartı ortaya çıkmış oluyor. Peki, tadı nasıl mı? Deneyin, pişman olmayacaksınız.
  Alıntı Hızlı Cevap