Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Ekim 2015, 23:10   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Düğün Mekanı Nasıl Seçilir?



Düğün organizasyonlarında belki de en fazla üzerinde durulan ayrıntı düğün için belirlenecek mekandır. Gelin ve damat düğünleri için seçecekleri mekan konusunda oldukça hassastırlar. Özelikle gelin hayallerini süsleyecek düğünün gerçekleşeceği mekanın kusursuz olmasını ister.
Düğün için mekan seçerken nelere dikkat etmek gerekir?
Her şeyden önce ne tür bir düğün istediğinizi netleştirmeniz büyük önem taşımaktadır. Otelerin havuz başlarından özel kulüplere, eski yalılardan kır düğün mekanlarına kadar geniş bir alternatifler zinciri sizin için var. Ama bunlardan birini seçebilmek için düğününüzün temasını belirlemeniz şart.
Düğününüzün temasından sonra davetli sayısı da çok önemlidir. Kalabalık bir düğün olacaksa belirleyeceğiniz mekanın kapasitesini önceden öğrenmeniz ve gelecekler listesiyle karşılaştırmanız gerekiyor. Kalabalık bir düğün için kır düğünleri uygunken bir yatta aynı kalabalık misafiri ağırlamanız mümkün değildir. Ya da aynı mantıkla 500 kişiyi davet edip bu kadar davetliyi 300 kişilik kapasitesi olan bir mekana sığdırmaya çalışırsanız şık bir organizasyon tasarlamış olsanız bile misafirlerinizi memnun edemezsiniz.
Eğer daha nostaljik bir düğün yapmak istiyorsanız seçtiğiniz gelinlikle uyumlu bir mekan olarak çimlerle kaplı, oldukça şık tasarlanmış bir kır düğün mekanı sizin mekanınız olmaya adaydır.
Havuz başı düğünü için davetli sayınızın fazla olmaması gerekir. Bu noktayı sakın atlamayın. Oteller, havuz başlarını bu tip organizasyonlar için verirken fazla kalabalık olmayan, nezih bir ortam olması şartını ararlar. Eğer kıramayacağınız davetli sayınız fazlaysa ve liste kabarık olacaksa havuz başı sizin için uygun mekan olmayabilir.
Bunların yanında düğününüzün gerçekleşeceği mekanın kullanım pratikliği sunması da önemlidir. Sadece ön planda görünen kısmın güzelliği sizi aldatmasın. Seçtiğiniz düğün salonunun otoparkı olması, ulaşımının kolay olması ve salondaki oturma planının düzenli olması gibi ayrıntılar önemsiz gibi durur, ancak büyük krizlerin kaynağı olmaya adaydır. Örneğin otopark oldukça önemlidir. Otoparkı olmayan bir düğün salonu ayarlarsanız davetliler için arabaların bırakacakları mekan sorunu doğacaktır. Bunu da önceden düşünmeniz gerekir.
  Alıntı Hızlı Cevap