Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Ekim 2015, 23:08   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Düğün Menüsü Nasıl Belirlenir?



Evlilik, birbirini seven iki insanın bir arada yaşamak için söz verdikleri, hayatta iki kişilik adımlar atmaya yemin ettikleri bir olaydır. Evlenmek isteyen her genç düğünlerinin mükemmel olmasını ister. Çünkü düğün aslında bir gün değil , bir ömür sürer. Yıllar sonra fotoğraflar açıldığında anılar gözlerinde canlanacak ve o günü tekrar tekrar yaşayacaklardır. Çocuklarına o günden bahsedecek ve o gün aşklarının temsilinden daha çok anlam kazanacaktır. Hiçbir mutluluğa eş değer olmayan düğün gününün özel olması için ise organizasyonun sağlam olması gerekir. Misafirleri kim karşılayacak, kimler kimlerle oturacak, müzik ne zaman başlayacak gibi teferruatlara özen gösterilmeli, hiçbir şey atlanmamalıdır.
Hiç şüphesiz en önemli konulardan biri de, düğün menüsüdür. Düğün menüsü seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Örneğin ağır, sindirimi zor besinler seçilmemelidir. Düğünün yapıldığı mevsime uygun yemekler tercih edilmelidir. Yaz ise serin içecekler ile birlikte sunumlar yapılmalı, kış ise daha tok tutucu besinler servis edilmelidir.
  • Herkesin sevebileceği ve yiyebileceği türden yiyecekler seçmekte fayda vardır. Örneğin kereviz gibi sebzeler tercih edilmemelidir. Menüde ana yemek olarak, içinde et bulunan bir yemek kullanılmalıdır.
  • Dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de, yemek porsiyonlarını çok büyük olmamasıdır. Porsiyonların büyük olması insanları fazla doyurur ve hareket etmelerini güçleştirir. Hiç kimse düğünün de misafirlerinin miskin miskin oturmasını istemez. Bu yüzden oldukça hafif, sade ve orta seviyede yemek tabakları hazırlanmalıdır.
  • Tatlı tercihi de en az yemek kadar önemlidir. Tatlının da mevsime göre seçilmesi gerekir. Örneğin yaz mevsimiyse meyveli, hafif tatlılar tercih edilebilir. Ayrıca yaz mevsiminde dondurma da tercih edilebilecek seçenekler arasında olmalıdır. Kış mevsimiyse çok ağır olmayan şerbetli tatlılar tercih edilebilir. Fakat her zaman için sütlü bir tatlının seçilmiş olması, en doğru karar olur. Sütlü tatlılar hem hafif hem her mevsimde yenilebilir tatlılardır.Ayrıca düğünde kesilen pastadan misafirlere de ikram edilmeli, bu konu es geçilmemelidir.
  • İsteğe bağlı olarak yemek seçimi, küçük aperatiflerden de oluşabilir. Aperatiflerin seçimi konusunda dikkat edilmesi gereken unsur ise, aperatifin bol çeşitli ve herkesin beğenisine açık olmasıdır.
  Alıntı Hızlı Cevap