Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Ekim 2015, 18:00   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Düğün Davetiyesi Nasıl Dağıtılır?



Düğün davetiyesi evlenecek çiftlerin bu mutlu günlerine davet etmek adına yakın dostlarına, akrabalarına, arkadaşlarına ve sevdikleri kimselere gönderdikleri bir nevi yazılı davet aracıdır. Düğün davetiyesi bugün gelişen tasarım yöntemleri ve yaratıcı çözümler ile çok farklı tarz ve modellerde sunulmaktadır. Klasik sade görünüme sahip olan davetiyeler olduğu gibi bazen maç veya sinema bileti tarzında dahi davetiyeler görmek mümkündür. Çiftlerin zevk ve tercihine kalmış bu modelli davetiyelerde işin en zor ve uğraştırıcı kısımlarından biri ise davetiyelerin dağıtım aşamasıdır. Zaman ve emek isteyen bu süreç ayrıca oldukça hassas bir noktadır. Türk örf adetlerinde bir düğün yapılacaksa bu çevredeki konu komşu akraba herkese duyurulacağı gibi yedi kat memleketlere, uzak akrabalara da haber verilmesi bir gelenektir. İşte bu noktada davetiyenin dağıtımı, kişilere ulaştırılması derken pek çok aşamanın ince detaylara kadar düşünülmesi gerekmektedir ki bu süreç kolayca ve başarılı bir şekilde tamamlanabilsin.
Öncelikle davetiye dağıtımını çiftler yapabileceği gibi bu görevi çiftlerin yakın dost veya aileleri de üstlenir. Çok sayıda basılan davetiyeler işte bu aile bireyleri, dostlar ve çiftler arasında diğerlerine dağıtılmak üzere paylaştırılır. Herkes çevresindeki kimselere bu davetiyeleri iletir ve ulaştıramadıkları uzaklıktakilere de davetiye dağıttığı kişiler aracılığıyla gönderebilir. Bu paylaşım aşaması sürecin hızlı ve planlı bir şekilde ilerleyebilmesi adına oldukça önemlidir.
Uzak memleketteki akrabalara posta yoluyla gönderilebilir. Eğer ki ailenin zamanı veya fırsatı varsa ki memlekete gidip elden verilen davetiyeler daha hoş karşılanacaktır. Ancak yine de posta yoluyla olan böylesi bir gönderimde olası bir davranıştır.
Davetiyelerini ulaştıramadıkları kimseler veya unutma ihtimali olan kimseler adına sosyal medya üzerinden davetiyenin kopyası paylaşılabilir veya oradan da özel ayrı bir davet gönderilebilir. Burada internet üzerinden e-postalar, sosyal medya hesapları veya benzeri faaliyetler de hızlı ve kolay ulaşımı sağlayacaktır.
  Alıntı Hızlı Cevap