Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Eylül 2015, 18:20   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Yatak Odası Takımı Nasıl Seçilir?




Yatak odası, evin en özel mekânıdır. Dış dünyadan ayrılan, dinlenme, kendinle başbaşa kalma ve güne başlamanın adresidir. Bu sebeple yatak odasının dekorasyonu ve yatak odası takımı seçimi de çok önemlidir.
Yatak odası takımı nasıl seçilir?
  • Yatak odasında geçireceğiniz zamanı ve nasıl kullanacağınızı düşünerek bir senaryo hazırladığınızda; hangi mobilyalara ihtiyaç duyduğunuzu ve nasıl bir yatak odası takımı seçeceğinizi belirlemek için ilk adımı atmış olursunuz. Böylece yatak odanızı işlevsel ve rahatça dekore edebilirsiniz.
  • Yatak odalarının dekorasyonu birçok etkene bağlı olsa da en önemlisi odanın büyüklüğüdür. Böylece içine yerleştirilecek yatak odası takımının özellikleri ve mobilyaları değişiklik gösterecektir. Geniş yatak odalarında tercihe göre seçilebilecek bir yatak başı ile dekorasyonu zenginleştirmek mümkünken, daha küçük odalarda bazalı yataklar kullanılarak depolama alanından tasarruf etmek öncelikli ihtiyaç olabilir.
  • Yatak odası takımının en önemli parçası olan yatak, rahat ve huzurlu uyumak için dikkatle seçilmelidir. Yalnızca geceleri değil, gündüzleri de etkileyen uyku şartları, sağlıklı oluşturulmalı ve günlük yaşamı olumsuz etkilememelidir.
  • Yatak; odanın rahat, ışık alan bir yerinde olmalıdır. Takımın diğer parçaları odanın içinde hareket etmeyi zorlaştırmayacak biçimde yerleştirilmelidir. Eğer küçük bir yatak odanız varsa yer kaplayan ağır modeller yerine minimal tasarımı olan ve işlevsel modeller seçmek yatak odanızda yer açmanızı sağlayacaktır. Yine odanın büyüklüğüne ve alışkanlıklara göre yatak odası takımının parçalarını düzenlemek gerekebilir. Yatak odasında yeterli alan olmadığı durumlarda bazı parçalardan feragat etmek odada yer açılmasını sağlayacaktır.
  • Son dönem sürgülü dolap tasarımları ister geniş odalarda ister küçük odalarda olsun alanlardan olabildiğince faydalanmayı sağlayacak özelliklere sahipler. Giysilerin ve aksesuarların hem düzenli hem de az yer kaplayacak şekilde depolanmalarını sağlayan, üstelik kapı açılma problemi içermeyen böylece her boyuttaki odada rahatça kullanılabilen sürgülü tasarımlar her evde kullanışlı olacaklardır.
  • Yatak odasında çokça vakit geçirmeyi planlıyorsanız, yatak odası takımınızı şık bir konsol veya çalışma masasıyla tamamlamayı tercih edebilirsiniz.
Yatak odası takımlarının renk ve malzemeleri, tercih ettiğiniz stile göre değişmekle beraber, kullanılacak renklerin ortamların enerjisine etki ettiğini unutmamalısınız. Çok canlı renkler, dingin bir uyku ortamı oluşmasını engelleyebilirler. Sabahları dinlenmiş şekilde uyanmak için yalnızca yatağın rahatlığı değil odanın malzemeleri, ferahlığı, renkleri ve atmosferinin etkili olduğu unutulmamalıdır. Buna karşın çok ağır oda takımlarının da atmosferi ağırlaştıracağını düşünmek gerekir.

  Alıntı Hızlı Cevap