Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Eylül 2015, 18:12   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Masa Lambası Nasıl Süslenir?




Çalışma masalarının olmazsa olmazı masa lambası günlük yaşantıda oldukça önemli bir hale gelmiştir. Evlerde, ofislerde çok yaygın olarak kullanılan masa lambalarının çok farklı şekilleri vardır.
Masa lambaları birçok yerde tarz olarak farklılık gösterse de kişiler tarafından da en özgün haliyle yeni bir forma kavuşturulabilir. Basit görüntüsünden kurtularak daha iç açıcı, sıcak bir hale getirilebilmektedir. Peki, masa lambaları kişiler tarafından nasıl süslenebilir?
Bunun birçok yanıtı vardır. Bunlardan biri oldukça basit bir yöntem olan boyama olabilir. Piyasada bulunan püskürtmeli boyalar ile masa lambaları çok eğlenceli bir hale getirilebilmektedir. Pastel renklerden ziyade canlı renklerin kullanılması daha uygun olacaktır. Boyama ile kişiler masa lambalarını tek bir renk olabileceği gibi birçok renge de boyayabilirler.
Boyamanın dışında masa lambasına yapılabilecek bir diğer yöntem ise çizim yapmaktır. Çizim konusunda zihnine ve eline güvenen herkes çok rahatlıkla masa lambasını değişik hallere getirebilmektedir. Bu çizimin ardından masa lambası yine çizim doğrultusunda boyanabilir. Böylelikle daha farklı bir desen elde edilmiş olunur.
Çizim dışında yapılabilecek bir diğer yöntem ise sticker uygulaması yapmaktır. Farklı renklerde, farklı şekillerde stickerlar yapıştırılarak oldukça renkli ve eğlenceli bir masa lambası elde edilebilir. Yine stickerların yanında kartın ve el işi kağıtları yardımıyla da masa lambası süslenebilmektedir. Bu doğrultuda tüm süreç kişilerin zihniyle birlikte işlemektedir. Kişiler masa lambalarını süsleyerek yaratıcıklarını ortaya koyabilirler.
Bunlarla birlikte masa lambalarına çeşitli boncuklarla da süsleme yapılabilmektedir. Örneğin birkaç farklı renkli boncuklarla tüm bir masa lambasını kaplama yoluna gidilebilir. Bu iş biraz zahmetli olsa da ortaya çıkan sonuç oldukça hoş olacaktır. Bocukların yanında özellikle kadınlar masa lambasının boyutlarında bir kapatıcı örüp bunu şapka gibi masa lambasına geçirebilirler. Böylelikle hem yaratıcıklarını hem de becerilerini ortaya sermiş olurlar. Örneğin bu örgülere çeşitli boncuklar da eklenerek ya da bu boncuklardan örgü üzerine masa lambasının sahibinin ismi yazılarak bir el işi ortaya çıkartabilirler.
Tüm bunlarla birlikte dikkat edilmesi gereken bir husus masa lambasının kişilerin dikkatini dağıtmayacak şekilde süslenmesidir. Böylelikle çok daha faydalı bir iş ortaya çıkmış olur. Ve tabii ki süsleme yaparken elektrik giriş çıkışlarına dikkat edilmelidir.

  Alıntı Hızlı Cevap