Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Eylül 2015, 18:08   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Genç Kız Odası Nasıl Döşenir?




Her gencin sahip olmak istediği odalar elbette ki kendi zevkine göre döşeyebildiği odalardır. Klasik ve süslü bir odadan ziyade daha özgür ve zevke göre dekore edilmiş odalar gençleri daha çok mutlu edecektir. Bu yüzden ebeveynlerin renklerde dâhil olmak üzere mobilya seçimine kadar pek çok şeyde fazla müdahale etmemesi önerilir.
Genç odası dekorasyonlarında pek çok farklı model ve tarz alternatifleri kullanılmaktadır. Hele ki genç kızlar için üretilen dekorasyon alternatiflerinde bu çeşitliliği görebilmek çok daha fazla mümkündür. Peki, bu kadar alternatif arasında bir genç kız odası nasıl döşenmelidir?
Genç kız odası döşenirken öncelikle çocukluğa ait eşya ve oyuncakların artık kaldırılması gerekecektir. Güzel bir bazalı yatak altında rahatlıkla saklanabilir. Hem şık hem kullanışlı olan bu yataklar genç kız odaları için iyi bir seçimdir. Yayıntı ve fazlalığı ortadan kaldırıp yer tasarrufu sağlayacaktır. Denildiği gibi çocukluğu temsil eden bu odaları süsleyen oyuncakların veya benzeri eşyaların bir anı olarak artık yatak altlarına veya sandık içlerine saklanması gerekir. Genç kız odasının eskiye nazaran daha sade ve düzenli bir görünüm yakalaması gerekmektedir.
Genç kız odasında elbette ki pembe renk kullanılabileceği gibi diğer renklere de şans vermek gerekir. Daha ziyade açık tonlu renkler kullanılırsa ferah ve aydınlık bir görünüm kazanılacaktır. Ayrıca açık renkler burada daha uyumlu olacaktır.
Genç kız odasının olmazsa olmaz mobilyaları kitaplık ve çalışma masalarıdır. Klasik bir tarzdan ziyade daha açık renklerde dinamik ve modern tasarımlar ile bezenmiş bir eşya seçimi çok daha uygun olacaktır.
Genç kız odalarının yatak kenarlarında küçük bir komidin ve üstünde şık bir abajur mekâna oldukça hoş ve kibar bir görünüm kazandıracaktır. Genç kızlar içinde oldukça kullanışlı olacak olan bu eşyalar mekana da şık ve dinamik bir görünüm getirecektir.
Boy aynaları da elbette ki genç kız odalarının olmazsa olmaz eşyalarıdır. Giysi dolapları üzerinde monteli olabileceği gibi duvarda olanlar veya ayrıca ayaklı aynalar da kullanılabilir. Makyaj masası ya da benzeri aynalı masalardan ziyade boy aynaları içeride daha genç bir hava uyandıracaktır.

  Alıntı Hızlı Cevap