Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Eylül 2015, 18:07   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Beyaz Mutfak Dolabı Dekorasyonu Nasıl Yapılır?




Mutfaklarda renk seçimi kişisel bir tercih olmak dışında ışıltılı görünüm sunması, temizliği çağrıştırması, mekanı daha ferah göstermesi dolayısıyla beyaz renk oldukça revaçta bir renk olarak karşımıza çıkar. Dolaplarınızda beyaz rengi kullanırsanız aksesuar, halı ve perde seçiminde de daha esnek davranabileceğiniz geniş bir yelpaze elde etmiş olursunuz.
Beyaz renkli muftak dolaplarınızda nasıl bir dekorasyon belirlemeniz gerekir?
Mutfağınızda beyaz rengin hakimiyetini görmek istiyorsanız bunun için seçeceğiniz alan tabii ki dolaplardır.
Dolapların ebatlarını belirlerken biraz esnek davranmalısınız. Yani tümü büyük olan ya da tümü küçük olan dolaplar yaptırmaktan kaçının. Bunun yerine her iki ölçüye de yer vermeye çalışın. Ne de olsa hem büyük hem de küçük ölçülerdeki dolaplara ihtiyaç duyacaksınız.
Sade bir görüntüden hoşlanıyorsanız beyaz dolaplarınızın üzerinde herhangi bir detaya yer vermenize gerek yoktur. Düz beyaz dolaplar kendine has bir tarz yaratacaktır. Eğer detaylardan hoşlanıyorsanız dolaplarda detay kullanabilirsiniz. Detaydan kasıt dolaplar üzerinde desen ya da çizgidir. Beyaz rengin bu anlamda size sunduğu avantajdan faydalanabilirsiniz. Ne de olsa beyaz sadeliktir. Bu nedenle üzerinde desen, çizgi ya da şekil gibi ayrıntıları kolayca taşıyabilir.
Beyaz mutfak dolaplarında mat renk mi yoksa parlak renk mi kullanacağınıza karar vermelisiniz. Eğer mutfağınız darsa mutlaka parlak beyaz tercih etmelisiniz. Bu sayede ışığı yansıtarak daha geniş bir mekan havası yaratabilirsiniz.
Eğer mutfağınız yeterli büyüklükteyse mat ya da parlak sizin isteğinize göre şekillenebilir.
Beyaz mutfak dolaplarınızın kulplarını seçerken dikkatli olmalı ve doğru tarzı yansıtabilmelisiniz. Eğer beyaz dolaplarla klasik bir görüntü çizmek istiyorsanız bunu en etkili şekilde kulpları kullanarak yapabilirsiniz. Aynı şekilde modern, spor bir hava yaratmak istiyorsanız bu tarza uygun kulplar tercih etmelisiniz. Daha şık, daha gösterişli bir muftak esintisi için dolap kulplarında parlak taşlara yer verebilirsiniz.
Beyaz dolapları klasik şekillerde tasarlayacağınız gibi afarklı tasarımlara da imza atabilirsiniz. Örneğin kubbeli dolap şekilleri, oval dolap şekilleri gibi değişik fikirleri hayata geçirmeniz mümkün.

  Alıntı Hızlı Cevap