Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Eylül 2015, 17:45   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Salona Nasıl Renk Katılır?




Herkesin en büyük korkusu belki de ellerindeki birikimin büyük çoğunluğunu vererek dekore ettikleri salonlarının uyumsuz renkler nedeniyle istedikleri gibi görünmemesidir. Bu korkuyla renkleri birarada kullanmak yerine tek renk kullanmaya yönelmektedirler. Çünkü iki rengi birlikte kullanmak bir risktir. Ya da çoğu kişi bunu böyle yorumlar. Oysa tek renk kullanılarak dekore edilmiş salonlar soğuk ve canlılıktan uzak mekanlar olup çıkarlar. İşte bu gibi durumlarda birkaç küçük dokunuşla salona renk katmak gerekir.
Salonlar nasıl renklenir?
Eşyalarınızı yenileriyle değiştirmeden salonda yapabileceğiniz en büyük değişiklik, göze çarpan bir duvarı belirleyerek bu duvarı sevdiğiniz bir renge boyamak. Odanın enerjisinden sıkıldınız ve taptaze bir rüzgar essin istiyorsanız olabildiğince çarpıcı bir renk seçin. Yok küçük bir değişiklik olsun diyorsanız duvardaki hakim rengin 2-3 ton koyusunu tercih edin. Bunun belirleyicisi siz olacaksınız.
Duvar boyamanın dışında son dönemin modasına uyarak tek duvarda duvar kağıdı kullanabilirsiniz. Bunu seçerken de mantığınız aynı olsun, isterseniz desenli ve marjinal tercihlere yönelmeniz mümkün, isterseniz de daha naturel renklerde tercihler yapabilirsiniz.
Salonları renklendirmek için iyi birer alternatif olan lambaderler hem dekoratif olarak bir şıklık sunar hem de gerektiği zaman aydınlatmasından faydalanarak mekanı renklendirme konusunda yardımcı olur. Lambader seçerken ahşap renklerin yerine daha çarpıcı renklerle tasarlanmış renklerdeki lambadedrlere yönelmeye çalışın. Zaten tek rengin ağırlıkta olduğu bir salonu ancak farklı renklerle yeterince hareketlendirebilirsiniz. Çift lambader alarak salonun iki köşesine koyabileceğiniz gibi tek lambader de kullanabilirsiniz. Bu daha çok salonun büyüklüğüne ve sizin salonu dekore ediş tarzınıza bağlıdır.
Salonunuzu renklendirmek için çiçeklerden faydalanabilirsiniz. Renk renk çiçekler salonunuza istediğiniz rengi ve bahar esintisini katacaktır. Canlı çiçeklerin çabuk solma, yaprak ve çiçek dökme sıkıntıları vardır. Bu durumu yaşamak istemiyorsanız yapma çiçeklerden yardım alabilirsiniz. Böylece sulama, bakımgibi ayrıntıları ortadan kaldırmış olursunuz.
Salonların var olan kasvetli havasını dağıtmak için tablolar en büyük kurtarıcınız olabilir. Konsepte uygun tabloları belirleyerek salonun en boş duvarına monte edin. Salonda oluşan değişim rüzgarını hemen fark edersiniz.

  Alıntı Hızlı Cevap