Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Eylül 2015, 21:19   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Osmanlı Döşeği Nasıl Yapılır?




Osmanlı döşeği evinizde rahatlıkla ağırlayabileceğiniz yatılı misafirlerin sayısını arttırmanın benzersiz ve yaratıcı bir yoludur. Oturma odanıza böyle bir eşya dahil ederek, bütün odadan feragat etmeden evinizde bir kişinin daha uyuyabilmesini sağlamak mümkündür. En ilkel dikiş becerileri bile bu basit ancak basitliği nedeniyle de oldukça kullanışlı olan bu döşeği yapmak için yeterlidir.
Malzemeler:
  • 10 ila 15 cm derinliğinde sünger şilte
  • Mezura
  • Maket Bıçağı
  • Üç metre kadar kumaş
  • Dikiş makinesi
Talimatlar:
  1. Sünger şilteyi çalışacağınız yüzeye yatırın. Şilteyi yapmak istediğiniz döşeğin şekline ve boyutuna göre üç veya dört eşit parçaya kesin; parçaları ölçerek eşit olduğundan emin olun.
  2. Kestiğiniz şiltenin orjinal uzunluğundan 60 cm daha fazla derinlik ve genişlikte bir kılıf dikerek, tüm dikişlerini içe getirin. Kılıfın yalnızca küçük bir ucunu açık bırakın.
  3. Kılıfın içine kestiğiniz şilte parçalarından ilkini atarak en geriye itin. Şiltenin üzerinden kılıfı olabildiğince gergin bir şekilde yatay olarak dikin. Beş santim boşluk bırakın ve altına bir sıra daha dikin. Kılıfın içine diğer şilte parçasını da koyun ve tüm parçaları kılıfa dikene kadar bu işlemi tekrarlayın. Kılıftan artan fazla kumaşı kesin. Son parçayı da yerine diktikten sonra bir sıra daha dikerek veya farklı süsler yaparak döşeğinize daha güzel bir görünüm kazandırabilirsiniz. Parçaları birbiri üzerine yığarak döşeğinizi bir pufa da dönüştürebilirsiniz.
İpucu ve Uyarılar
  • Oturma odanıza bir vurgu eklemek için parlak renkli kumaşlar kullanın.
  • Her yatak parçasını diktiğiniz kısımlara uzun fermuarlar eklemek, özellikle küçük çocukları misafir edenler için döşeğin yıkanmasını kolaylaştıracaktır.
  • Döşeği katladığınızda üzerine çıkmayın, böyle bir yükü taşımak için tasarlanmadığından çökecek veya açılacaktır.

  Alıntı Hızlı Cevap