Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Eylül 2015, 21:13   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Ofis Eşyaları Nasıl Seçilir?




İş yerinin tam bir çalışma olanı olabilmesi için önemli parçalar ofis eşyalarıdır. Doğru ofis eşyalarının seçilmesi gerek düzen açısından gerek de çalışan motivasyonu için oldukça önemlidir. Peki, çalışma ortamına katkısı büyük olan ofis eşyalarının seçiminde neler önemlidir?
Seçilecek ofis eşyalarının ebatlarına dikkat edilmelidir. Örneğin ofis oldukça geniş ise seçilecek eşyaların da ağır ve büyük olması tercih edilir. Ancak bu kadar büyük eşyalar küçük ofisler için uygun olmayacaktır. Bu yüzden küçük ofisler için daha ziyade ebat olarak küçük eşyaların seçilmesi önerilir. Burada renk faktörü de önemlidir. Küçük ofislerde renk seçimi olarak kırık beyaz, bej, krem gibi açık tonlu masa ve dolapların kullanılması önerilir iken, büyük ofisler için her türlü renk alternatifi uygun olacaktır.
Ofis eşyaları seçiminde ihtiyaç olan öncelikli eşyalar belirlenmelidir. Eğer çok fazla arşivleme, dosyalama veya benzeri kâğıt işleri görülüyorsa bol çekmeceli, kapaklı geniş dolaplar tercih edilmelidir. Duvardan duvara gizli bölmeli dolaplar hem yer tasarrufu sağlayacak hem de mevcut araç gereçlerin muhafazasında iyi bir depo işlevi görecektir. Ayrıca ofis masalarının seçiminde departman ve işlere göre bir seçim yapılmalıdır. Örneğin, muhasebe, finans, bütçe gibi departmanlarda ağırlıklı olarak matris düzenli masalar önerilir. Bunun yanında ofis içinde patron, müdür veya yönetici diye tanımlanan kişinin ise masası tek ve diğerlerine nazaran büyük olmalıdır. Ofis içerisinde dağınık ve kötü bir görünümün olmaması için bilgisayar, fotokopi makinesi gibi elektronik aletlerin kablolarını saklayıcı araçların seçilmesi de önerilmektedir. Dekorasyona uygun olarak rahat ve ayarlanabilir sandalyeler seçilmelidir.

  Alıntı Hızlı Cevap