Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Eylül 2015, 21:12   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Yeşil Kanepeyle Ne Renk Perdeler Uyumlu Olur?



Bir odadaki en pahalı mobilya parçası genellikle kanepelerdir ve yatırımınızı bir kere yaptığınızda, bu anahtar parçanın üzerinden tasarımını yapmanız gerekir. Yeşil kanepeye uyan doğru renk perdeyi bulmak kanepenin tonuna bağlıdır ve bu renk ailesine sadık kalarak odaya cilalı bir görüntü kazandırabilirsiniz.

Avcı Yeşili
Avcı yeşili kanepe muhtemelen en çok perde rengi opsiyonuna sahip kanepedir. Bir tasarım rengi çarkına baktığınızda, yeşil rengin tam karşısında kırmızı rengi göreceksiniz. Avcı yeşilinin gerçek yeşilin biraz daha cansız rengi olduğunu göreceksiniz, aynı şekilde siz de perde rengini seçerken kırmızı rengin biraz daha cansızlaştırılmış rengine bakmalısınız. Bu renge en güzel ve çoğunlukla avcı yeşiliyle kullanılan renk şarap rengidir. Daha farklı bir görüntü için, ters renk olarak fildişi ya da beyaz kullanabilirsiniz. Avcı yeşili soğuk ya da sıcak renklerle uyum sağlayabilen çok yönlü bir renktir.

Adaçayı Yeşili
Adaçayı yeşili, renk çarkında yeşilin en açık hallerinden biridir. Maviden daha çok kahverengi ve sarı tonları barındırır ve bu durum size hangi renklerle uyum sağlayacağını gösterir. Açık bej ya da açık sarı yine aynı renk ailesinden gelir ve bu tondaki bir kanepeyle uyum sağlarlar. Diğer yeşillerin aksine, adaçayı yeşili genelde daha sıcak renklerle ilişkilendirilir ve düz beyaz yerine fildişiyle eşleştirilir. Renk çarkına dönersek, pas kırmızısı yeşilin bu tonunun tam karşısındadır ve çarpıcı bir bütünlük yaratır.

Koyu Yeşil Renkler
Koyu ya da gerçek yeşil renkler bir kaç farklı renkle uyum sağlayabilir. Bu yeşil nötr renkler yerine daha çok soğuk renklerle eşleşir. Örneğin, parlak turkuaz ya da parlak, canlı beyaz gerçek yeşille iyi gider. Yeşille kullanılan bir diğer renkse laciverttir. Bir diğer opsiyon ise düz beyaz ve siyah perde tasarımıyla daha modern bir eşik yakalamaktır.

Pastel Yeşil Renkler
Pastel yeşille eşleşecek renkler yeşille hangi renklerin karıştırıldığıyla bağlantılıdır. Örneğin, yeşilin tonu açık kereviz rengindeyse, nötr renkli perdeler kanepeyi tamamlar. Eğer ton daha canlı pastel bir yeşilse, birbirlerini tamamlaması için beyaz ya da pastel mavi gibi soğuk bir renkle kombine edin.

  Alıntı Hızlı Cevap