Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Eylül 2015, 18:27   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Kadife Perde Nasıl Kullanılır?




Kumaş özelliği olarak kadife, rahat ve kolay bir kullanım sunmayan, aynı zamanda çekme riski taşıyan bir kumaştır. Bu nedenle kadife kumaşın kıyafette kullanılacağı düşünülürse kumaşın kullanılmadan önce mutlaka yıkanması gerekir.
Kadife kumaş oldukça yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Ev dekorasyonunda da yıllardır özellikle salonların pencerelerini süslemiştir.
Kadife perdeler doğru şekilde nasıl kullanılır?
  • Kadife kumaş, pencerelerde sıklıkla kanat ya da fon kısmında kullanılır. Dikkatli tercihler isteyen riskli bir kumaş olduğunu söyleyebiliriz. Şıklıkla rüküşlük arasında ince bir çizgide duran kadife perdeler mutlaka tasarımın bütünü düşünülerek tercih edilmelidir.
  • Kadife perdeler daha çok avangard mobilyaların tamamlayıcısı anlamında güzel bir parça olarak değerlendirilebilir. Bu nedenle de oturma odaları gibi samimi, sıcak ortamlarda kullanılmak yerine salon gibi daha şık ve klasik çizgilerin hakim olduğu iç mekanlarda kullanılmalıdır.
  • Kadife perde kullanmayı düşünüyorsanız dekorasyonun geri kalan kısımlarında kadifeye yer vermemeye özen gösterin. Aksi halde eviniz bir Yeşilçam sinemasına ait bir kareye dönebilir.
  • Kadifede renk seçeneği çok olmakla birlikte bu kumaşı perde olarak kullanmak isterseniz fazla açılmamanız en doğrusudur. Kahve, krem, uçuk mavi ya da pudra kullanılabilecek kadife kumaş renkleri arasındadır. Ancak bunun dışında kalan canlı ve çarpıcı renkler kadife kumaşta perde için doğru seçim olmaz.
  • Kadife perde ille de klasik bir ortamın tamalayıcısı olmak zoruda değildir. Bunu kalıp gibi değerlendirmeden modern tasarımla da bütünleyebilirsiniz.
  • Kadifenin ağırlığını dağıtmak için koyu renk yerine açık renk bir kadife deneyin. Bunun için en uygun kadife rengi pudra olacaktır.
  • Salonunuzda koltukların minderlerinde kadife detayı kullanarak dekorasyonda bütünlük yakalayabilirsiniz.
  • İsterseniz salonda küçük ve farklı şekilde bir puf kullanarak hem sıradanlığı bozabilir hem de şık bir bütünlük yakalayabilirsiniz.
  • Kırmızı salon dekorasyonunda siyah kadifeyi tercih ederken krem ya da kahverengi salon dekorasyonunuzda krem, kahve ya da pudra kadife kumaşı tercih etmelisiniz.

  Alıntı Hızlı Cevap