Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Eylül 2015, 18:37   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Halıfleks Nasıl Döşenir?




Halıfleksler tüm evlerde kullanılan malzemeler olarak karşımıza çıkmakta. Ancak maliyetleri nedeniyle bazen aile bütçesini zorlayabilmektedir. Peki, halıfleksi kendiniz döşemeniz mümkün mü?
Halıfleks Nedir?
Zemini tamamen saran ses ve ısı yalıtımına yardımcı olan halı görünümlü olan zemin kaplama eşyalarına halıfleks denir. Halıfleksler sıcak zemin kaplamlarıdır ve kalınlıklarına göre, kalitesine göre maliyet farklılıkları yaşanabilmektedir.
Halıfleksi Kendiniz Döşeyebilir Misiniz?
Halıfleks döşeme işlemi özel bir uzmanlık istemese de belirli bir el becerisine gereksinim duyabilirsiniz. Konu üzerindeki uzmanlık döşeme kalitesinde fazla bir fark yaratmasa da döşeme zamanını birebir etkileyecektir. Belirli alan üzerinde yapılacak çalışmalarda konu uzmanlığı yarı yarıya zaman farkı yaratabilir.
Halıfleks Nasıl Döşenir?
Halıfleks döşenme işlemi şu şekilde gerçekleşir;
  • Halıfleks Seçimi: İstediğiniz renklerde ve kalitede bir halıfleks seçimi ile işe başlanır. Bu seçilen halıfleksin yanmaz olması, kalın olması ve taban kısmının keçe olmasına özen gösterilmelidir. Böylece ürünü daha uzun süre ve verimli olarak kullanabilirsiniz. Temizlenmesi kolay ürünler seçilmesi de önemle tavsiye edilir.
  • Oda Ölçümü Yapılması: Halıfleks seçimi ardından oda boyutları ölçülür. Bu ölçüm yapılırken en dış kenardan ölçüm yapmak en doğrusu olacaktır. Aksi takdirde boşluklar oluşur ve kaplama amacına tam anlamıyla ulaşamaz.
  • Zemin Temizliği: Halıfleks döşenmeden önce zemin temizliği yapılmalıdır. Bu halıflekste oluşabilecek potlukların yok edilmesine fayda sağlar.
  • Halıfleks Kesimi: Alınan ölçülere artı 10 cm eklenerek halıfleks kesimi gerçekleşir. Bu işlemi halıfleksin kullanılacağı alanda değil daha geniş bir yerde yapmanız tavsiye edilir. Böylece daha rahat çalışma sağlanır.
  • Rötuşların Yapılması: Kesilen ana parça döşenecek alana getirilir, girinti ve çıkıntılarla alakalı son rötuşlar yapılır. Böylece halıfleks zemine net bir şekilde yerleştirilmiş olur.
  • Zemine Yapıştırma: Bu işlem halıflekslerin ilk örneklerinde sıklıkla yapılan bir uygulamaydı. Ancak son zamanlarda kaymaz taban ürünlerin çıkışı ile büyük oranda artık bu işleme başvurulmaz. Gerek duymanız halinde yapıştırıcı maddeleri temin ederek halıfleksinizi oda zeminine yapıştırabilirsiniz.
  • Köşebentlerin Çakılması: Halıfleksin döşenmesi ardından köşe bentler çakılır. Bu işlem için önce köşebent kalıpları duvara sabitlenir, ardından ise üst kapaklar takılarak işlem sona erdirilir. Bu işlem ardından halıfleks döşeme işlemi de sona ermiş olur.

  Alıntı Hızlı Cevap