Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Eylül 2015, 19:07   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Gelin Saçınızı Yüz Şeklinize Göre Yaptırın

Oval Yüz Tipi

Gwyneth Paltrow, Jessica Alba gibi ünlülerin sahip olduğu yüz tipidir oval yüz. Eğer senin de böyle bir yüz şeklin varsa seçim konusunda en şanslı insanlardan birisin. Çünkü seçtiğin saç tasarımlarının hepsi sana yakışacak. Her modeli seçebilirsin ama oval yüz şekline göre saç modelleri arasından en şık duran tasarımlar olan topuz modelleri veya açık gelin saçı modellerinden birini seçersen bu yılın trendlerini de yakalamış olursun. Ben de bu kategoriye giriyorum ve düğünümde Audrey topuzu da denen tepeden topuz modelini tercih etmiştim.
Yuvarlak Yüz Tipi

Dolgun yanaklar ve yuvarlak yüz yapısına sahip olunan bu yüz tipinde amaç yüzü daha dar ve uzun göstermek olmalı. Örneğin Michelle Williams, Mila Kunis ve Kristen Dunst gibi Hollywood ünlüleri kırmızı halıda tercihlerini yuvarlak yüzlere yakışan saç modelleri arasından yapıyor. Bunlardan yandan ayrılmış topuz modelleri, kabarık saç modelleri ya da dağınık önlerde perçem bırakılmış modeller sana yakışabilir.
Dikdörtgen Yüz Tipi

Angelina Jolie’nin de sahip olduğu dikdörtgen yüz tipine göre saç modelleri arasından en bilineni ense topuzu ve tek bir tarafa doğru açık bırakılan saç modelidir. Yandan ayrılmış topuz modeli de senin için başka bir seçenek olabilir. Eğer bu modeller yeterli gelmiyorsa Angelina Jolie’nin tüm kırmızı halı saç modellerinden ilham alabilirsin. Geriye bir tek ten ve göz rengine uygun gelin makyajını seçmen kalıyor.
Kalp Yüz Tipi

Oldukça dar bir çene yapısına sahip olunan bu yüz tipine sahipsen işe saç kesiminden başlamalısın. Özellikle saçlarının tepesine volüm vererek kesilen modelleri sana daha uygun. Gelin saçına gelirsek kalp yüz saç modelleri arasından en fazla tercih edilen yandan ayrılmış omuzlarda açık bırakılmış saç modeli ile tepede hafif bir volüm verilmiş topuz modelleri arasından tercihini yapmalısın.
Kare Yüz Tipi

Kare yüz şekline göre saç modelleri arasından gelin saçı için en ideali hiç şüphesiz bukleli bir yan topuz modelidir. Bu yüzünün hatlarını vurgulayacaktır. Eğer yüzünü biraz daha yumuşatmak ve olduğundan daha uzun göstermek istersen Sandra Bullock gibi dümdüz bırakmalısın.
  Alıntı Hızlı Cevap