Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Eylül 2015, 19:05   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Antalya'da Düğün Fotoğrafçısı Fiyatları

“ Biliyorum fiyatlarından çok düğün fotoğraflarınızın nasıl olacağını merak ediyorsunuz ama inanın düğün bütçenizi planlarken fotoğraf fiyatlarına da çok ihtiyacınız olacak! Antalya düğün fotoğrafçılarına sordum soruşturdum, bakın Antalya düğün fotoğrafçısı fiyatları hangi sularda seyrediyor. „
Diğer şehirlerde olduğu gibi geleneği bozmayalım ve en çok tercih edilen çekim türü olan Antalya dış çekim düğün fotoğrafları fiyatlarından başlayalım isterseniz. Fotoğrafçınızla belirlediğiniz bir dış mekanda –ki henüz bir yer seçmediyseniz- Antalya’da düğün fotoğrafı çektirebileceğiniz mekanlara bir göz atın derim- yaklaşık 2-3 saat süren bir katalog çekimi gerçekleştirecekseniz, Antalya’da bunun piyasası 750 TL’den başlıyor. Bu fiyatın içerisine genellikle 1 adet büyük, 1 adet cep, 2 adet aile albümünü kapsayan albüm paketi de dahil oluyor.

Fotoğraf sanat işi! Hal böyle olunca işin içine popüler bir isim, marka bilinirliği, yıllar içinde kazanılan tecrübe vs. gibi faktörler girdikçe fiyatlar artıyor. Fotoğrafçının işine biçtiği değer tartışma konusu olmaktan çıkıyor. Dolayısıyla dış mekan katalog çekimi için piyasada karşınıza çıkacak rakamlar aşağı yukarı 750 TL ile başlıyor, 1000-1500 TL civarında yoğunluk kazanıyor ve 2000 TL’ye de karşınıza çıkabiliyor.
Gelelim tüm gün hikaye çekimi dediğimiz çekim türüne. Antalya’da çekim türleri ile ilgili net bir ayrım olmadığını fark ettim. Şöyle ki, hikaye çekiminde dilerseniz hazırlıklarınızdan itibaren gününüzü fotoğraflıyorlar, dilerseniz de dış mekanda tüm gün çekim yapıyorlar. Tercih sizin. Böyle saat sınırlaması olmayan çekimler için ise Antalya düğün dış çekim fiyatları 1000 TL ile 3000 TL arasında değişiyor. Ben yine de en sağlıklı sonucu Antalya'da beğendiğiniz düğün fotoğrafçılarından fiyat teklifi isteyerek edinebileceğinizi hatırlatmak isterim.
Düğün klibine ne dersiniz?

Bir de düğün klibimiz olsun derseniz fotoğrafçının yanında bir de videocunun sizi tüm gün çekmesi gerekiyor. Düğün klibi için cebinizden çıkacak bütçe 500 TL ile 1500 TL aralığında değişiyor.
Tüm gün fotoğraf ve video çekimi bedeli, düğün albümü fiyatları, 3 dakikalık müzikli bir klip gibi gelişkin bir düğün fotoğrafı paketine Antalya’da yaklaşık 3500 -4000 TL’ye sahip olabiliyorsunuz.
Duruma göre değişir!

Bazı fotoğrafçılar bu dış çekim için herhangi bir saat sınırlaması getirmiyor; fakat fiyatlar da kaç saat çekim yapıldığına göre artıyor. Örneğin bir fotoğrafçı size benim dış çekim fiyatım 1000-1500 TL arasında değişiyor, net rakamı da kaç saat çekim istediğiniz belirliyor diyebilir.
Bazı fotoğrafçılar ise albümü de dahil ettikleri fiyatlarında eğer albüm istemez de fotoğrafları sadece DVD formatında teslim almaya karar verirseniz indirime gidebiliyor. Örneğin 1250 TL olan fiyat bu kararınızla 1000 TL’ye gelebiliyor. Ayrıca düğün albümü fiyatları ile ilgili net bir bilgi vermek gerekirse, en gelişkin düğün fotoğraf albümü fiyatları için çekim bedelinin üzerine yaklaşık 350 TL konuluyor diyebilirim.
Kimi zaman fiyatlar, çekimleri hafta içi mi hafta sonu mu yaptırmak istediğinize bağlı olarak da değişebiliyor. Örneğin saat sınırı konmayan bir dış çekim albüm seti ve fotoğrafların tamamının teslim edilmesi ile birlikte hafta içi olursa 2000 TL, hafta sonu olursa 2500 TL olabiliyor.
  Alıntı Hızlı Cevap