Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Ağustos 2015, 17:54   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Yaz Düğünü: 5 Adımda Kuralları Yıkın

“ Siz de kurallardan hoşlanmıyor ve düğününüzü nasıl yapacağınıza kendiniz karar vermeyi tercih ediyorsanız yıkılan yaz düğünü mitleri yazımızı severek okuyacaksınız. „
Yazı andıran parlak renkler kullanmak zorunda değilsiniz

Pek çok yaz çifti düğünlerinde yazı yansıtan canlı, parlak renkler kullanmaları gerektiğini düşünür. Ama bu kesinlikle bir gereklilik değildir. Eğer kalın ve parlak renkler sizin tarzınız değilse bu renk tonlarına yönelmek zorunda değilsiniz. Daha durgun bir renk paletine yönelmek hem sıradışı olacak hem de sizi yansıtacaktır. Mesela buz mavisi de düğününüze serin ve dinlendirici bir hava katmak için etkili olacaktır. Veya en resmisinden en sıra dışına her türlü düğünde kullanabileceğiniz bir seçki olan beyaz, fildişi ve yeşil kombinasyonu da tercih edebilirsiniz.
Her yeri çiçeklerle donatmaya gerek yok

Yaz düğünlerinin olmazsa olmazı çiçekler gibi görünebilir. Yaz ayları pek çok çiçeğin açtığı, kolay bulunabildiği ve maliyetinin düştüğü bir mevsim olmasına rağmen, eğer çiçek insanı değilseniz sıradışı ve ilginç bir yaz konsepti oluşturmanız için daha pek çok seçeneğiniz mevcut. Midye kabukları, nehir taşları, kelebekler, meyveler, kuru dallar veya çeşitli otlar da düğün konseptinizi oluşturmanıza yardımcı olacaktır.


İlla gündüz düğünü diye bir şey yok

Yaz düğünlerinin daha çok gündüz vakti yapıldığına dair bir mit vardır. Fakat akşam düğünü hayali kuruyorsanız mevsimin sizi engellemesine izin vermeyin. Ayrıca akşama doğru serinleyen hava, boğucu bir sıcaktan kaçmak için de mükemmel bir çözüm olacaktır.
Kıyafetiniz rahat ve sade olmak zorunda değil

Her ne kadar yazın rahat kıyafetler giymek daha makul olsa da resmi bir düğün hayali kuruyorsanız bu kurala uymak zorunda değilsiniz. Uzun ve ağır bir gelinlik beğendiyseniz gelinlikçinizle konuşarak kumaşta ne gibi değişiklikler yaparak yaza daha uygun hale getirilebilineceğini öğrenin. İpeksi kumaşları tercih ederek hem şık bir görünüş elde edebilir hem de yazın sıcağında kavrulmayı önleyebilirsiniz. Aynı şey damat için de geçerlidir. Yazın damatlıklarda açık renk tercih edilmesine rağmen, kendinizi koyu renk bir smokin içinde hayal ediyorsanız yine kumaş seçimine dikkat ederek tercihinizi bu yönde kullanabilirsiniz.
Yıkılan 5 yaz düğünü miti

Elbette yaz sıcakları özellikle en önemli gününüzde biraz can sıkıcı olabilir. Fakat birkaç noktaya dikkat ederek bu sorunun da üstesinden kolayca gelebilirsiniz. Mesela gelin buketinizde sıcağa dayanıksız bitkiler kullanmak yerine çiçekçinize danışarak sıcağa daha dayanıklı bitkiler kullanmasını isteyebilirsiniz. Pastacınıza da krema yerine şeker hamuru kullanmasını söyleyebilirsiniz. Makyajınızda ise suya karşı dayanıklı ürünleri tercih edebilirsiniz. Eğer bir organizasyon firmasıyla çalışıyorsanız yılların verdiği deneyimle onlar zaten başınıza gelebilecek tüm aksilikleri önceden kestirip hazırlıklı olacaklardır. Tabi yine de düşündükleri olası aksiliklerin ne olduğunu ve bunlara karşı ne gibi önlemler aldıklarını öğrenmekte yarar var. Şehrinizdeki organizasyon firmalarının tecrübelerinden yararlanın.
  Alıntı Hızlı Cevap