Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Ağustos 2015, 23:09   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Balayı Bütçesi Nasıl Yapılır?

“ Balayınızı planlarken bir taraftan mutluluktan uçmalı, bir taraftan da ayaklarınız sımsıkı yere basmalı. Tüm masraf planlarınızı kolayca yapabilmek için balayı konusundaki tavsiye ve ipuçlarımıza kulak verin! „
Öncelikle Unutmayın!

Ne kadar bütçeyle, nasıl bir balayı planlarsanız planlayın; balayı baldan tatlıdır. Çünkü bu hayatınızda çıkacağınız en özel ve en romantik tatildir. Düğün organizasyonu ve yeni ev masraflarınız sebebiyle yeterli bütçeyi ayıramadığınız için hayalinizdeki destinasyona gidemiyorsanız bunu sakın dert etmeyin. Hayatınızı paylaşmaya karar verdiğiniz insanla birlikte balayına gidiyor olmanızın, nereye gidecek olduğunuzdan daha önemli olduğunu düşünerek kendinizi motive edin. Unutmayın siz birlikte olduktan sonra her yeri bir cennete çevirebilirsiniz.

Planlamaya Başlayın

Düğün masraflarınızın en önemlilerini karşıladıktan sonra bir balayı bütçesi oluşturmanın zamanı gelmiştir. Birikimlerinizin, aile katkılarının ve balayı hayallerinizin bir kombinasyonunu yapın ve ortaya somut bir balayı planı çıkarın. Planlamayı yaparken birikmiş uçuş milleri, tanıdık mekanlarda konaklama opsiyonları gibi bütçe dostu balayı seçeneklerini de değerlendirmeyi ihmal etmeyin.
Masraf Kalemlerinizi Belirleyin

Ulaşım, konaklama, yeme içme... İşte balayı bütçesinin ağır topları. Evliliğinizin ilk yıllarını borç ödeyerek geçirmek istemiyorsanız bunlar arasında bir denge kurmalısınız. Unutmayın ki ne kadar erken davranır ve ne kadar çok seçeneği gözden geçirirseniz ideal balayı programını daha uygun fiyata elde etme ihtimaliniz o kadar artar. Bu yüzden düğün tarihiniz belli olur olmaz balayı bütçenizi belirleyin ve geç kalmadan balayı rezervasyonlarınızı yaptırın.

Erken Rezervasyon ve İndirimleri Araştırın

Balayı planınızı yaparken belirlediğiniz tarihlerin denk geldiği dönemi de hesaba katmalısınız. Eğer gideceğiniz yer çok tercih edilen bir tatil bölgesi ise öncelikle balayınızı yapacağınız tarihlerde otellerin doluluk oranını, erken rezervasyon ve balayı çiftleri için yapılan indirimleri de araştırmalısınız.
Tur Firmalarından Yardım Alın

Balayınızı ister yurt dışında yapmayı düşünün, ister yurt içinde, mutlaka işini iyi yapan bir tur şirketinden yardım alın! Tur şirketlerinin her dönem geliştirdikleri özel kampanyalar ile sizlere, yalnız başınıza programlayacağınız bir balayından daha uygun fiyatlı balayı seçenekleri sunabileceğini unutmayın. Otel ve ulaşım firmaları ile yaptıkları anlaşmalar sayesinde çbütün sizin bunları tek tek ayarlamanızdan çok daha ekonomik bir fiyata gelebileceğini bir düşünün.
Yedek Cüzdan

Sağlık, güvenlik ya da lüks tüketim gibi harcamalarınız için ihtiyacınız olabilecek bir miktar parayı balayınız sırasında her an ulaşabileceğiniz bir yerde bulundurmanızı, bir miktar nakit parayı ve bir tane kredi kartını ise acil durumlar için otel odasında bırakmanızı öneririz. Balayınızda nakit ve değerli eşyalarınızı güvende tutmak için otel odanızdaki kasayı kullanabilir, eğer yurt dışına çıkıyorsanız seyahat çeklerinden de faydalanabilirsiniz.
  Alıntı Hızlı Cevap