Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Ağustos 2015, 22:25   #1
buse
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 15 Nisan 2015
Mesajlar: 12,520
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Söz ve Nişan Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“ Düğün hazırlıklarının ilk adımı söz ve nişan. Bir ömür boyu beraber olmaya ''Evet'' demeden önce gençlerin kendilerine ve ailelerine verdikleri sözle başlar her şey... Arkasından nişanla resmileşir iş ve düğün hazırlıkları başlamadan önce aileler tanışıp kaynaşır. Peki nedir bu söz ve nişan, neler yapılır? Gelin beraber bakalım... „
Önce Söz Vardı

Söz, evliliğin resmi olmayan bir ilanıdır. Sözden itibaren gençlerin ilişkisi toplumun gözünde meşrulaşır. Erkek tarafının kız tarafına giderek isteme ziyaretini gerçekleştirmesiyle söz kesilmiş ilan edilir. Söz ve nişanı beraber yapmayı tercih eden çiftler aynı anda alyanslarını da sağ ellerinin yüzük parmaklarına takarlar. Böylece düğün hazırlıkları maratonu başlamış olur. Elbette bir ömür boyu parmağınızda taşıyacağınız alyansınızı seçmeden önce alyans seçmenin püf noktalarını bilmeniz gerek.

Söz Gelenekleri Neler?

Sözde erkek tarafı aile büyükleri, ellerinde çikolataları ve çiçekleriyle kız tarafının kapısını çalar. Malum konuşma yapıldıktan sonra içilen geleneksel söz şerbeti ile aileler ısınır ve gecenin neşeli kısmı başlar. Söz gelenekleri her ailede farklı olabilir. Aileler birbirlerinin geleneklerini bilmiyorlarsa da öğrenmek ve gelenekleri yerine getirmek hoş bir jest olur. Gelin adayı söz töreninden önce kendi ailesinin geleneklerini damat adayının kulağına fısıldayabilir mesela...
Nişan Gelenekleri

Geleneksel olarak nişanı kız tarafı, düğünü ise erkek tarafı yapar. Günümüzün modern toplumunda istisnalar oluyorsa da, genel olarak nişan organizasyonu kız tarafının sorumluluğundadır. Nişandan önce yerine getirmeniz gereken en önemli şart henüz almadıysanız; alyanslarınızın alınması. Alyans modelleri çok çeşitli olduğu için kafanız biraz karışabilir, özellikle alyansınızla rahat etmeniz çok önemli. Gidin, alyanslarınızı alın ve içlerine nişan tarihinizi yazdırın. Çünkü, dediğimiz gibi nişan evlilikten önceki son durak, hem de en önemli duraktır.

Nişan Gecesi

İçlerinde nişan tarihinizin yazdığı alyanslarınızın üzerinde ikamet edecekleri gümüş tepsi, nişan yastığı ve onları birbirine bağlayacak olan kırmızı kurdele hazır mı? İşte bu tepsi, nişanda törenle gelecek, nişan yüzüklerini takacak olan aile büyüğünüz günün anlam ve önemini anlattığı sürece yanınzda bekleyecek; en sonunda da alkışlar eşliğinde yüzükleriniz takılacak. Yüzüklere bağlanan kırmızı kurdele törenle kesilirken sizi bağlayacak evlilik bağının sonsuza dek sapasağlam kalması temenni edilecek.

  Alıntı Hızlı Cevap