Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Temmuz 2017, 16:14   #1
Sıla Oktay
Avatar Yok
Üyelik tarihi: 06 Temmuz 2017
Mesajlar: 9
Aldığı Beğeni: 0
Beğendikleri: 0
Standart Bahçe süslemesi önerileri

Bir bahçede oturmanın, mis gibi çiçeklerin, kuş cıvıltılarının sesini dinlemenin hayalini kurdum. Kendimi böyle bir yerde bulmayı çok isterdim. Ancak büyükşehirde oturmanın dezavantajlarından biri bahçeli evinin olma ihtimalini çok düşürüyor. Elbette ki İstanbul’da da bahçeli evler var. Ancak böyle bir eve sahip olmak pahalı bir şans.
Dünyada bahçeciliğe önem vermiş bazı kişilerin çok ünlü bahçeler yaratarak herkesin ilgisini çekmesini başarmıştır. Bunlardan en ünlüleri Japon Bahçeleridir.
Siz de kendi bahçenizi güzel bir şekilde dekore edebilirsiniz. SAksılarınızı da dikeceğiniz renkli örgü kılıflar ile süsleyebilirsiniz.
Bahçeniz yoksa da balkonunuzda da güzelliklere yer verebilirsiniz.
Örneğin; plastik şişeler ile yapacağınız düzenlemelerle bahçenizde çitler oluşturabilirsiniz. İçerisine koyacağınız rengarenk çiçeklerle bahçenize daha havadar, daha renkli ve daha canlı bir görünüm kazandırın. Plastik şişelerin içerisine küçük saksılardan yerleştirerek de kullanabilirsiniz. Toprak ile birlikte koyduğunuzda çiçekleriniz de daha uzun ömürlü olacaktır.
Meyve ve sebze kasalarını bahçenizde değerlendirmeye ne dersiniz? Yaratıcı bahçe fikirleri arıyorsanız, çiçeklerinizi resimdeki gibi kasalara ekerek bahçenizde farklılık yaratmak hiç de zor olmayacak. Dilerseniz bu kasaları pembe, mavi, yeşil ve sarı gibi canlı renklere boyayarak da daha canlı ve renkli bir bahçe yaratabilirsiniz. Bu kasalar çok basit gözükse de dantel ile dikeceğiniz kılıflar sandıklarınıza şıklık katacaktır!
  Alıntı Hızlı Cevap